Binnenland

Akwasi gaat publieke bestel opblazen met nieuwe omroep Zwart

22-09-2020 17:31

Rapper Akwasi op de Dam. (Screenshot Youtube)

Weet u wie veel te weinig gezien en gehoord is in de media de laatste tijd? Akwasi Owusu Ansah. Gelukkig komt daar hopelijk binnenkort verandering in met de lancering van omroep Zwart. Deze gloednieuwe stichting zag dinsdagmiddag het levenslicht en kon direct rekenen op flinke steun van wappie Nederland.

Een dappere verzetsdaad in een land dat al jarenlang gebukt gaat onder diep geïnstitutionaliseerd racisme. Hetzelfde geldt voor de commerciële merken Tony’s Chocolonely, Top Notch, Noah’s Ark, Daily paper, Filling Pieces, Smib, de Melkweg, The Post Online, Paradiso en PATTA. Ook zij toonden moed door een omroep te steunen die eindelijk eens iedereen wil laten zien.

Ansah zelf heeft al jaren last van een cordon sanitaire binnen het Nederlandse medialandschap. Ondanks zijn omvangrijke oeuvre als dichter en rapper is de woordkunstenaar vooral bekend om zijn verkeerd geïnterpreteerde passages. Om daadwerkelijk een nieuwe omroep te beginnen moet voorman Ansah met omroep Zwart voor 31 december minstens 50.000 leden binnen harken.