Politiek

Thierry Baudet over vermeende Amerikaanse steun: ‘Eerst waren het toch de Russen?’

22-09-2020 12:17

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en Thierry Baudet.

Forum voor voor Democratie-leider Thierry Baudet verwerpt het verwijt dat zijn partij door de Verenigde Staten wordt gesteund. Hij reageert op een artikel in De Groene Amsterdammer genaamd Een geschenk uit Washington. FvD organiseerde eerder deze maand een partijbijeenkomst op de Amerikaanse ambassade in Wassenaar, met als gastheer ambassadeur Pete Hoekstra. Ook zou de partij fondsen hebben geworven bij de aanwezigen. Dit zou op gespannen voet met internationale verdragen staan. Bram van Ojik (GroenLinks) noemt het zelfs ‘inmenging in onze verkiezingen‘.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat aan De Groene Amsterdammer weten dat er niets aan de hand is. Volgens het ministerie mag een campagneavond als deze georganiseerd worden volgens de Nederlandse regels.

De partij van Baudet onderhoudt goede contacten met de Amerikanen. Tijdens een bijeenkomst in Arnhem eerder deze maand werd bekendgemaakt dat de kans groot is dat de partij de Conservative Political Action Conference (CPAC) Europe 2021 mag organiseren en dat president Donald Trump naar Nederland zou komen (vanaf 1.59.00).

TPO.NL/OK