Portemonnee

Het groot alles wat je wil en moet weten over Bitcoins topic

23-09-2020 13:50

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van Bitcoins. Bitcoins zijn namelijk helemaal hot. Mogelijk weet je echter niet veel af van Bitcoins. Ze bestaan immers nog niet zo heel lang. Daarom beschrijven we in dit artikel alles wat je moet weten over Bitcoins!

Wat zijn Bitcoins?

Laten we beginnen met te kijken naar wat Bitcoins nou eigenlijk precies zijn. Bitcoins zijn digitale munten. Net zoals met je euromunten kun je met Bitcoins betalen. Het grote verschil is echter dat Bitcoins enkel digitaal zijn. Je kunt ze dus niet vasthouden om bij de bakker je broodje mee te kopen!

Een ander woord voor digitaal geld is “cryptocurrency”. Naast Bitcoins zijn er nog diverse andere cryptomunten, zoals Ethereum en Litecoin. In dit artikel richten we ons echter uitsluitend op de Bitcoin, aangezien dit de meest bekende is.

Traden met Bitcoins

Alhoewel je Bitcoins kunt gebruiken om online te betalen, worden ze meestal voor een ander doel gebruikt; Bitcoin trading! De koers van de Bitcoin is namelijk erg dynamisch. Door de snelle verandering in waarde is er dus snel geld mee te verdienen. Pas wel op, want dit betekent uiteraard dat je ook snel geld kwijt kunt raken! De kunst is om Bitcoins te kopen wanneer de koers laag is, en de Bitcoins te verkopen wanneer de koers hoog staat. Echter weet je nooit wat de Bitcoin gaat doen! Traden met Bitcoins is dus vergelijkbaar met een gokje wagen in het casino. Spannend, maar niet geheel zonder risico’s. Wil je gaan beginnen met traden in Bitcoins? Verdiep je er dan goed in, en hou dagelijks de Bitcoin koers in de gaten. De koers van de Bitcoin kan je helpen bij het inschatten van de toekomstige waarde.

Het ontstaan van de Bitcoin

De Bitcoin is op 3 januari 2009 live gegaan. De bedenker van de Bitcoin heet “Satoshi Nakamoto”. Echter weet niemand wie deze persoon is. Er gaan zelfs geruchten dan deze persoon niet echt bestaat, maar dat deze naam is verzonnen door een groep ontwikkelaars.

De reden van het maken van de Bitcoin is wel bekend. Door de crisis in 2009 is het vertrouwen in de banken namelijk gedaald. Daarom is er een alternatief betaalmiddel gecreëerd waarbij er geen centrale banken of andere instanties betrokken zijn.