Ondernemen & zzp

Shopping Award Ecommerce50 2020 gewonnen door Refurbished.nl

23-09-2020 15:12

Afbeelding afkomstig van Pexels.com

Dit jaar zijn Shopping Awards Vakprijzen weer uitgereikt in Noordwijk. Zes winnaars zijn zorgvuldig geselecteerd door eveneens zes vakjury’s. De Shopping Awards Vakprijzen belonen de algemene kwaliteit van online activiteiten, de integratie van de diverse kanalen en de digitale stap voorwaarts die deelnemers het afgelopen jaar hebben gezet. Daarbij is het belangrijkste wat de consument daarvan heeft kunnen ervaren.

Daarnaast wordt er ieder jaar een rangschikking gemaakt van snelgroeiende Nederlandse e-commercebedrijven: de Ecommerce50. Consultancybureau EY voert het onafhankelijke onderzoek uit waarop deze lijst uiteindelijk wordt gebaseerd. De nummer één is dit jaar het bedrijf Refurbished.nl.

Dit bedrijf begon in de ‘refurbished markt’ met de missie om transparantie te creëren voor klanten. Er is een grote verscheidenheid aan aanbieders, waardoor het lastig kiezen kan zijn voor de consument met welke partij ze in zee wil gaan. Refurbished producten vormen een exponentieel groeiende markt waarin de producten steeds betere specificaties krijgen, maar dus ook een hogere prijs.

Op weg naar het winnen van de Shopping Award Ecommerce50 2020 was de belangrijkste strategie van Refurbished.nl de hele klantervaring onderweg naar een aankoop van hun hardst lopende model, de iPhone 8, onder de loep te nemen. Hiermee probeert het bedrijf deze ervaring zo makkelijk mogelijk te maken voor de klant. Zij zijn als aanbieder immers de specialist, dus willen ze op een transparante manier tonen dat zij alles uitzoeken en de klant zelf geen onderzoek hoeft te doen. Omdat in de webshop alleen maar hoogwaardige producten worden aangeboden hoeft de klant zich alleen bezig te houden met welk model hij of zij wil kopen, en in welke uitvoering.

Als aanbieder controleert Refurbished.nl de toegeleverde producten op tientallen punten om zo de kwaliteit te waarborgen. Hun motto is dan ook: ‘Wij doen het uitzoekwerk op het gebied van betrouwbare partijen zodat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met het kiezen van het product.’ Naast Nederland is Refurbished.nl ook actief in België en Duitsland en vanaf het begin van 2021 ook in Frankrijk.

Behalve de eer komt er ook nog een verantwoordelijkheid kijken bij het winnen van de Shopping Award Ecommerce50, namelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom is Refurbished.nl momenteel met Staatsbosbeheer in gesprek met als doel ontbossing tegen te gaan. Ze gaan in het najaar op lege plekken in de Utrechtse heuvelrug bomen planten.