Buitenland

Agenten neergeschoten in Louisville na niet vervolgen agenten in BLM-zaak

24-09-2020 09:01

#BLM

In het Amerikaanse Louisville zijn twee agenten neergeschoten. Een verdachte is opgepakt en het lijkt erop dat de agenten het zullen overleven. Het schietincident gebeurde na een besluit dat door de Black Lives Matter-beweging als diep grievend en zeer belangrijk wordt ervaren. In meerdere steden in Amerika gingen mensen de straat op omdat van de drie agenten die betrokken waren bij de dood van de zwarte Breonna Taylor, er slechts één te vervolgen.

Verschillende media – vooral de MSM – lijken te vinden dat de Black Lives Matter-beweging altijd gelijk heeft en dat Amerikaanse agenten racistische onmensen zijn. Zo stelt de NOS het volgende:

“In maart drong de politie zonder waarschuwing Taylors huis binnen in een onderzoek naar drugs. De vrouw, die in bed lag met haar vriend, werd door zes kogels geraakt.”

Eén onwaarheid en een schandelijke weglating. In de eerste plaats betrad de politie niet zonder waarschuwing de woning en in de tweede plaats gebruikte haar vriend Breonna Taylor als menselijk schild.

Althans, dat blijkt als we luisteren naar mensen die er toch echt iets meer van weten dan een CNN-overtikgeit van de NOS. De District Attorney die gaat over vervolging bijvoorbeeld.

According to evidence revealed at a press conference by AG Daniel Cameron, the police executed a search warrant by knocking on the door. Breonna Taylor and her boyfriend Kenneth Walker refused to answer the door after the police identified themselves. The police broke down the door. Kenneth Walker was armed and shot first at police.

No police officers were charged with the death of Breonna Taylor because they were responding to being fired upon. It appears Mr. Walker used his girlfriend as a shield. 

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de NOS bewust nepnieuws verspreidt, maar als je journo’s en overtikgeiten zo ontzettend bevooroordeeld zijn, wordt het heel moeilijk om ook maar de schijn van objectiviteit te wekken.