Binnenland

Bestelbus beschoten na ruzie in online game tussen twee 10-jarige meisjes

24-09-2020 15:06

Bourgondisch Den Bosch is afgelopen woensdagnacht opgeschrikt door een drive-by shooting op een lege bestelwagen. Volgens de eigenaar van de auto het gevolg van een veronderstelde ruzie tussen zijn dochter van 10 jaar en de dochter van de mogelijke dader.

De twee speelden samen het populaire spel Roblox en daarbij zouden gemene woorden zijn gevallen. Een vrij zeldzaam en weinig geaccepteerd fenomeen binnen de online game wereld. “Hij was boos geworden omdat mijn dochter tijdens het spelen gescholden zou hebben op zijn dochter”, aldus het slachtoffer tegen Omroep Brabant.

De man weet verder te vertellen dat zijn dochter verward is met een andere online gamer en dat de meisjes nog steeds gewoon bestfriends4evah! zijn. Volgens de vader is het niet de eerste keer dat de mogelijke dader onder invloed van drugs een vergissing maakt. De eigenaar van de bestelbus nodigt de man dan ook uit voor een constructief gesprek als twee vaders onder elkaar. “Laat hem maar aan mijn deur komen als hij problemen met me heeft.”

De politie laat weten dat er nog niemand is aangehouden, maar dat er al wel enkele getuigen zijn gehoord.