Politiek

Uniek: OM eist échte straf (+ tbs) tegen Eindhovense serieverkrachter van slechts 26 jaar oud

24-09-2020 13:49

Uniek momentje in de Nederlandse rechtsstaat: het OM eist een échte straf tegen een gruwelijke serieverkrachter. Maarliefst 15 jaar cel plus TBS eist de doorgaans corrupte faalorganisatie die de Nederlandse rechtsstaat steeds verder de afgrond in duwt. Normaal komt het OM niet verder dan een taakstrafje of laf celstrafje van een paar jaar (omdat in Nederland het OM meestal de beste advocaat van misdadigers is) maar kennelijk zat er dit keer geen antiracistische officier (V) op de zaak maar iemand die ook echt nog gelooft in rechtvaardigheid.

Lees meer over het OM

Het is dan ook geen kleine zaak. De 26-jarige verdachte Jonathan M. uit Eindhoven heeft tenminste tien(!) vrouwen op gewelddadige wijze verkracht. En daarmee begon hij al op vroegrijpe leeftijd voor het jaar 2012 want toen werd hij voor het eerst veroordeeld voor het verkrachten en mishandelen van een meisje. “Er knapte iets in me”, aldus de jeugdige kansenparel die vanwege zijn jonge leeftijd een aai over zijn bol kreeg, nauwelijks werd gestraft in een ‘jeugdinrichting’ en daarna in vrijheid nog eens minstens negen kansen verprutste voordat de rechtsstaat de burger eindelijk eens besloot te beschermen tegen verkrachtende psychopaten. Maar ja, toen waren we alweer acht(!) jaar en vele slachtoffers verder.

Lees ook: Kafka in de polder – OM beschermt schuldig bevonden kopschoppers en niemand weet waarom

Die slachtoffers hebben sowieso levenslang, maar voor slachtoffers die levenslang hebben gelden gek genoeg dan weer nooit Europese mensenrechten waardoor ze ‘uitzicht moeten hebben op vrijlating’. Alleen met daders kun je deugen, slachtoffers zijn hinderlijke populisten.

Nu maar hopen dat het OM, voor de verandering, gewoon wél eens wat zaken op orde heeft en eens een keer géén fouten maakt. Anders gaat de verdachte straks in hoger beroep en moet het OM zich plotseling uit de zaak terugtrekken zonder te kunnen vertellen waarom, om maar eens één van de vele faalmogelijkheden van het foutenbastion OM te noemen.

Niet dat de D66-rechters deze maakbare kansengroeibriljant straks ook écht 15 jaar en tbs geven (‘in Nederland wordt het hardst gestraft van heel Europa!’), maar dat het OM ook eens echt iets probeert daarmee mogen de slachtoffers de handen dichtknijpen.

Mocht het nu zo zijn dat deze serieverkrachter wél tot 15 jaar en tbs wordt veroordeeld, je weet het maar nooit, reken er dan op dat hij na zeven jaar alweer ergens in de bossen van Den Dolder vrij mag rondlopen, op zoek naar uw vrouw en dochter. En anders onttrekt hij zich wel aan zijn begeleid verlof.

Lees ook: Immer falend OM verspreidt gewoon wéér ”’per ongeluk”’ foto van kroongetuige Nabil B.

Lees ook: Wéér enorme faal OM: mogelijk onschuldigen zwaar bedreigd dankzij uitlekken gegevens in strafdossier

Lees ook: Wat een toeval: OM maakt ‘fouten’ in zaak tegen eigen hoofdofficier, rechter stelt verdachte buiten vervolging

 

Verdachte Jonathan M.