Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Cora van Nieuwenhuizen

25-09-2020 09:31

Gezondheid

 

Mevrouw Van Nieuwenhuizen,

Hèhè.

Lekker!

Eindelijk weer even terug naar het Nederland van voor de coronacrisis.

Gisteravond stond het BNNVARA-programma Zembla in het teken van de ‘granulietkwestie’, waarbij de top van Rijkswaterstaat ambtenaren onder druk zette om die mogelijk kankerverwekkende stof te laten dumpen in natuurplas over de Maas.

Het was weer even oldskool VVD.

De top van Rijkswaterstaat hing aan een touwtje bij oud-VVD-minister Halbe Zijlstra (die na zijn smadelijke afgang wegens die Poetin-leugen nu zijn zakken vult bij bouwbedrijf VolkerWessels). De VVD-minister van infrastructuur en Waterstaat, u, loog over die rol van Zijlstra tegen de Tweede Kamer.

En nu Zembla keihard bewijs voor beide feiten naar boven heeft gebracht, blijft u doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat een lobbyist van een bouwbedrijf per mail, sms en WhatsApp de hoogste baas van Rijkswaterstaat even laat ingrijpen. “Hij heeft slechts aandacht gevraagd voor dit dossier”.

Bol 10-daagse

 

Nou, dit leek meer op aandacht vragen op de manier waarop Antifa ‘aandacht vraagt’ voor racisme in de Verenigde Staten. Gemist? Dan op de manier waarop Humberto Tan van de Commissie Mijnals ‘aandacht vraagt’ voor de aanstelling van meer pigmentverwende bondscoaches. Ook gemist? Dan maar een ander voorbeeld uit de VVD-stal: op de manier waarop de VVD-ministers van Justitie tot genoegen van de VVD-premier  ‘aandacht vroegen’ voor de vervolging van PVV-voorman Geert Wilders.

Het is goed om te zien dat die oude VVD-spirit nog bestaat.

Die VVD-spirit van intimidatie, van leugens en van in gevaar brengen van de bevolking.

Want granuliet is geen grond.

Op granuliet groeit nog geen plantje.

Áls er al iets groeit door granuliet, zijn het kwaadaardige cellen in de mens.

Also known als: kanker.

Met dank aan de partij waar ik jarenlang op stemde.

Bah.

Groet,

JanD

PS. Mocht de oppositie u naar de Kamer roepen wegens dit schandaal, dan heb ik een inspirerend cadeautje voor u. Werkte in de nasleep van dat Stint-drama in Oss ook prima.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)