Binnenland

Boeren boos op samenwerking tussen Donald Duck en Dierenbescherming

26-09-2020 13:16

Een aantal boerenorganisaties in het land is laaiend op een speciale editie van de Donald Duck. Deze kwam tot stand in samenwerking met de Dierenbescherming en is volgens de harde buitenwerkers suggestief. De snaterende kindervriend gaat in een van de verhalen namelijk aan de slag als dierenpolitie en bezoekt hierbij ook een boer.

Volgens Jeroen van Maanen van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond is de speciale editie daarom niets minder dan een pestactie. Tegen Hart van Nederland waarschuwt hij dan ook dat de strip zal inslaan als een boemerang.

Als het werkelijk om beter leven voor dieren gaat nodigden ze Donald-Duck-lezende kids uit om mee naar een boerderij te gaan. Horen en zien hoe goed de boer het al doet en vragen hoe het nog beter kan. Daarna met hen naar de supermarkt om de boer die z’n best doet beter beloond te krijgen.

De tofu-eters bij de Dierenbescherming tonen zich ondertussen verbaasd en claimen dat juist de boeren een negatieve draai aan het verhaal geven. Wie dit Donald Duck-verhaal uit 2013 daadwerkelijk openslaat ziet dat ze daar eigenlijk ook volkomen gelijk in hebben. De Donald blijkt namelijk ook als dierenpolitie-agent een brokkenpiloot te zijn met een hoop vooroordelen, maar zonder verstand van zaken. Je verwacht het niet.