Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan rapper Insayno

26-09-2020 09:31

Gezondheid

 

Beste Darryl,

Gefeliciteerd!

Jouw kostje is gekocht.

Als je je tenminste als de sodemieter meldt bij mr. Charlotte Meindertsma.

Zij is een juriste die gespecialiseerd is in onder meer intellectueel eigendomsrecht en zij kan je rijk maken.

Je hoeft alleen maar de tekst die je gisteren op Facebook postte goed te registreren als jouw intellectueel eigendom en je kunt de komende jaren tientallen, zo niet honderden huilstruiken dikke vette rekeningen laten betalen zonder nog een dag te hoeven werken.

Het gaat om dit deel van de tekst die je postte nadat de gemeente Haarlem alsnog tot het helder inzicht was gekomen dat jij zo ongeveer de slechtste keus was die ze had kunnen maken bij het benoemen van een stadsdichter:

“Rechts Nederland heeft er een handje vol van om constant te roepen dat wij uitkeringstrekkers zijn, dat we een keertje moeten werken voor ons geld, maar zodra wij posities weten te bemachtigen, dan pakken ze tweets & posts uit het verleden om karaktermoord te plegen. Geenstijl, Powned, TPO hebben hele archieven vol en staan te trappelen om je weer met dezelfde vaart weer onderuit te trappen. Al heb je de posts al jaren geleden verwijderd, al heb je er al afstand van gedaan, al was het satirisch bedoeld (terwijl hun favoriete comedians en politici de meest walgelijke uitspraken doen en het oprecht menen), je moet voor de rest van je leven boeten en bloeden. Je mag niet groeien, je mag niet ontwikkelen. Kapot moet je zodra je je uitspreekt tegen racisme in Nederland. Want laten we heel eerlijk wezen. Als ik mij nooit had uitgesproken tegen zwarte piet of racisme, dan was er geen haan die had gekraaid.”

Wereldtekst.

Paar taalfoutjes maar.

Bol 10-daagse

 

Ik wed dat de Quinsy’s Gario, de Sylvana’s Simons, de Akwasi’s, de Jerry’s Afriyie, de Mitchells Esajas en noem al die andere pigmentverwende opruiers en kopschoppers maar op maar al te graag bereid zijn een deel van de subsidie die ze binnenharken jouw kant op te schuiven als ze die tekst legaal van je mogen knippen en plakken.

En als je klanten zoekt die het van hun eigen of papa’s geld willen en kunnen betalen, verwijs ik je door naar Sander Schimmelpenninck.

Ken je die?

Dat is een blank geprivilegieerd graafje uit Twente dat dag en nacht op social media kleurgenoten die niet links van PVV of Forum voor Democratie stemmen de moeder loopt te schelden, maar bij de minste of geringste weerstand begint te klagen.

Feitelijk de grootste jankneger van Nederland.

Hem zou ik dubbel tarief vragen.

Groet,

JanD

PS. Voor als je toch nog goed betaald werk zoekt: cadeautje! Ik dacht: dan hoef je het zelf niet te kopen, nu de gemeente Haarlem je ontslagen heeft.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)