Buitenland

Donald Trump tilt de belasting of hij is niet zo’n goede en rijke zakenman

28-09-2020 10:42

Nou, vier jaar te laat, maar eindelijk zijn de belastingaangiftes van president Donald Trump opgedoken. The New York Times heeft ze gereconstrueerd en zoals we van de NYT mogen verwachten is het slecht nieuws voor Trump.

In 2016, toen hij tot president werd gekozen terwijl het de bedoeling was dat Hillary Clinton zou winnen, betaalde hij slechts $750 aan federale inkomstenbelasting. In 2017 betaalde hij hetzelfde bedrag. Dat is een stuk minder dan een modaal verdienende Nederlander gemiddeld afdraagt.

De vraag is nu of The Donald de Amerikaanse fiscus oplicht of dat hij veel minder succesvol is dan hij zelf doet voorkomen. Naar eigen zeggen is hij ruim miljardair en ook Forbes schat zijn vermogen op ongeveer $2,5. Raar om dan zo weinig belasting te betalen. Een andere optie is dat hij helemaal niet zo’n geweldige zakenman is. Dat is het beeld dat de NYT schetst: hij betaalt zo weinig belasting omdat hij zoveel verlieslatende bedrijven heeft.

En dan nu de reactie van Joe Biden: “The thing…with the guy…in the place. It’s real. Orange. Real orange man. Like me but not…look at Slow…Sleepy…Support me or Kamala Biden“.