Buitenland

Grensbelgen huiverig voor invasie van Nederlandse kroegtijgers

28-09-2020 23:26

Het nieuws dat de Nederlandse horeca voortaan extra vroeg moet sluiten is ook bij onze zuiderburen hard aangekomen. De Belgen vrezen namelijk dat de maatregel voor een invasie van arrogante Hollanders gaat zorgen op zoek naar pintjes, goesting en lange nachten. Net als in Nederland is in België een tweede golf aanstaande en dan helpt zo’n volksverhuizing natuurlijk niet.

Het laatste Nieuws maakte een rondje langs wat gemeentes en trof dan ook een hoop burgemeesters aan die er helemaal klaar mee zijn. Mensen zoals Burgervader Paul van Miert van Turnhout:

“Ik word er stilaan wel moedeloos van dat iedereen maatregelen uitvaardigt en dat wij lokaal elke keer opnieuw zaken moeten bijsturen en proberen op te lossen.”

Extra bizar is de situatie in de enclavedorpen Baarle-Hertog / Baarle-Nassau. Twee plaatsjes die zo met elkaar verweven zijn dat elke coronamaatregel direct zorgt voor een tragische slapstick. De situatie werd in juli zo onhoudbaar dat de middenstand er een smeekbrief uitgooide om de ‘absurde repressie’ van met name de Belgische overheid te stoppen. Minister Pieter de Crem beloofde toen plechtig om nooit meer de deur op slot te gooien voor grote broer Nederland. Zelfs niet bij een tweede coronagolf:

“We hebben geleerd dat onze landen zo met elkaar verbonden zijn dat een tweede keer de grenzen sluiten niet gaat.”

Het afschaffen van grenzen gaat ooit nog eens heel groot worden in Europa.