Binnenland

Jos Brech: toen ik Nicky Verstappen vond, was hij al dood

28-09-2020 11:37

Foto: Hans Erren

Jos Brech, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, ontkent in alle toonaarden iets te maken te hebben met zijn ontvoering, misbruik en dood. In een opgenomen videoverklaring zegt hij dat hij het levenloze lichaam wel heeft gevonden op de Limburgse hei en het zelfs nog heeft “gefatsoeneerd”, maar vanwege zijn verleden niet naar de politie durfde te gaan.

De T meldt:

Volgens B. vond hij het ontzielde lichaam van Nicky Verstappen in 1998 in de bossen bij de Brunssummerheide. ,,Nieuwsgierig als ik ben ben ik er naartoe gegaan. Ik zag iets liggen, ben zo snel als mogelijk over het hek geklommen. Het was een kind. Ik heb gezocht naar ademhaling, gecheckt of er een hartslag was. Ik heb hem aangeraakt aan de kleding. Hij was overleden. Ik weet niet hoe lang ik op die plek heb gezeten. Ik wist niet wat ik moest doen.”

Hij ging naar huis en fietste later terug naar de hei “om te melden dat Nicky dood was”, maar toen hij daar aankwam bleek het kind al ontdekt te zijn. Toen zag hij “geen noodzaak” meer om met de politie te praten.