Politiek

Tunahan Kuzu wil toch in de Tweede Kamer blijven

30-09-2020 20:20

Tunahan Kuzu (DENK).

Voormalig DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu wil in de Tweede Kamer blijven. Hij stelt zich beschikbaar voor de lijst voor de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Dat meldt hij woensdagavond in een live-interview op de Facebook-pagina van DENK.

Open brief – Lokale afdelingen DENK willen dat Tunahan Kuzu zich toch verkiesbaar stelt voor Tweede Kamer

Het lokale kader van DENK deed in een persoonlijke brief aan Tunahan Kuzu vrijdag een beroep op het huidige DENK-Kamerlid om zijn besluit om zich bij de komende Tweede Kamerverkiezingen niet verkiesbaar te stellen te heroverwegen. Fractievoorzitter en lijsttrekker Farid Azarkan zei al eerder te hopen dat Kuzu voor de Nationale Vergaderzaal behouden zou blijven.

Kuzu:

“Het is geen geheim dat ik een moeilijke periode heb doorgemaakt. Ik heb in de afgelopen periode het plezier in de politiek weer teruggevonden. Door de vele oproepen uit het land ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nog niet ben uitgestreden. Ik kan niet toekijken hoe in mijn land mensen tegen elkaar worden opgezet en in de verdrukking geraken. Ik ben ooit de politiek ingegaan om verandering teweeg te brengen. Mijn strijd voor die verandering gaat door, samen met lijsttrekker Farid Azarkan en iedereen die Nederland eerlijker en rechtvaardiger wil maken.”

DENK’er Selçuk Öztürk gaf eerder aan na de verkiezingen niet te zullen terugkeren in Tweede Kamer.

TPO.NL/OK