Binnenland

Wat een wonder! Minderjarige asielzoekers blijken talloze keren helemaal niet minderjarig

05-10-2020 09:43

Refugees on a boat crossing the Mediterranean sea, heading from Turkish coast to the northeastern Greek island of Lesbos, 29 January 2016. Foto: Mstyslav Chernov/Unframe (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Mstyslav_Chernov)

Minderjarige asielzoekers, wie kent ze niet? Het zijn de asielzoekers die bijvoorbeeld aanslagen plegen bij Charlie Hebdo en Europa zijn binnengekomen als ”’minderjarige”’ terwijl het gewoon men of fighting age zijn. Hier, bewijs.

Nou, het stikt dus werkelijk van de liegende meerderjarige asielzoekers in Nederland. Net als het stikt van de kwijtgeraakte ”’minderjarige”’ asielzoekers, overigens. Het gelieg en het gefaal in de asielindustrie is allemaal niks nieuws.

Dus wees niet verbaasd als de T meldt dat het afgelopen jaar bij honderden asielzoekers twijfels rezen over hun minderjarigheid. En dit is natuurlijk pas het topje van de ijsberg. Aldus wordt geïllustreerd door de bonusquote der bonusquotes over de falende overheid en de keihard zegevierende asiellobby die meer, meer, meer asielzoekers naar Nederland wil halen:

Ook in andere gevallen zag de voormalig COA-medewerker dat het niet in de haak was: „Wij hadden een Marokkaanse jongen die vertelde zestien en tweeling te zijn, terwijl zijn broer – die een paar weken eerder in Nederland was aangekomen – had gezegd 22 te zijn”, vertelt hij. „Voor de instanties was de kous af toen hij vertelde dat hij zich tweeling voelde.”