Binnenland

Niet-hetero’s helemaal kapotgemaakt in Nederlandse asielzoekerscentra

06-10-2020 10:29

Vlag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de regenboogvlag. (Screenshot IND)

Kapotgemaakt. Wij hebben er geen ander woord voor wanneer een lesbisch stel in een asielzoekerscentrum in Nederland (!) voortdurend wordt geïntimideerd en uiteindelijk met kokend water wordt overgoten door young men of fighting age met een wereldbeeld waar D66 en GroenLinks niet blij van worden, maar dat ze wél willen importeren.

Gelukkig worden de LHBT-hatende asielzoekers in andere wijken geplaatst dan waar Sigrid Kaag en Jesse Klaver wonen. Want stel je voor! Het zal maar zo zijn dat die asielzoekers geen apothekers en architecten blijken, maar gewoon geharde vrijheidshaters. Nee dat kan niet zo zijn, ondanks dat een meldpunt voor anti-LHBT-geweld waarschuwt dat de incidenten in azc’s tegen niet-hetero’s toenemen en ernstiger worden.

Nee, wij hebben gelukkig het COA. Een ”’uitvoeringsorganisatie”’ waar wegkijken een Olympische discipline is. Let op:

Het COA laat in een reactie weten dat ’de veiligheid en leefbaarheid voor eenieder op een opvanglocatie voorop staat’. Volgens landelijk woordvoerder Fabian Paardekooper is agressie of geweld tegen wie dan ook onacceptabel. ,,Hier wordt ook tegen opgetreden’’.

Paardekooper kan zich niet vinden in de cijfers van LGBT asylum support. „Soms is er sprake van meerdere meldingen van dezelfde casus”, stelt de zegsman. „Het COA geeft voorlichting aan asielzoekers over het gelijkheidsbeginsel in de Grondwet. Asielzoekers moeten elkaars cultuur, geloof, sekse en seksuele geaardheid respecteren. Wie zich er niet aan houdt, kan gestraft worden.

Lees ook: Minderjarige asielzoekers blijken talloze keren helemaal niet minderjarig