Binnenland

Nederlandse jongeren maken seksistische beroepskeuzes – gendernormen moeten kapot

07-10-2020 09:37

Woke.

Meisjes mogen geen verpleegster worden en jongens mogen niet bij de brandweer. Want dan worden gendernormen bevestigd en DAT MAG HELEMAAL NIET van universiteiten, media, musea, D66 en GroenLinks. Of zoals de NOS het immer kritiekloos opschrijft:

Veel jongeren kiezen nog altijd voor traditionele mannen- en vrouwenberoepen. Dat komt voor een belangrijk deel door hun opvoeding en stereotiep lesmateriaal, blijkt uit onderzoek van de Onderwijsraad.

Denkbeelden die jongeren thuis meekrijgen, bepalen voor een groot deel hun ontwikkeling. “Leerlingen worden thuis beïnvloed door bepaalde opvattingen en daarmee komen ze de school in”, zegt voorzitter Edith Hooge van de Onderwijsraad in het NOS Radio 1 Journaal.

Traditionele beroepen! Dat kan echt niet! Dan kan je beter gelijk toegeven dat je Hitler een toffe peer vindt! Maar goed, u voelt ‘m al, om mannen met knotjes en meisjes met tuinbroeken af te dwingen, is dus meer, meer, meer hersenspoeling voorlichting nodig.

Anders ontstaat er zomaar *ongelijkheid*. Ongelijkheid heeft niets met gelijke kansen te maken volgens de drammers van de Onderwijsraad, maar alles met Gelijke Uitkomsten! Dus als jongeren beroepen kiezen volgens de EenHoornRegenboogWijzer van progressief Nederland is het goed. Alle andere uitkomsten leiden tot fascisme en onderdrukking en seksisme. Dat u het weet.