Politiek

Netjes boekhouden doe je zo – PVV maakt anonieme gift van ruim 50.000 euro over naar ministerie van Binnenlandse Zaken

08-10-2020 16:24

PVV-leider Geert Wilders. (Screenshot Tweede Kamer)

De Rijksoverheid maakte donderdag het jaarlijkse ‘Overzicht van giften aan politieke partijen en hun neveninstellingen in 2019’ bekend. In het jaaroverzicht van de PVV staat dat een gulle gever in tien stappen 53.500 euro aan de partij schonk. Probleem: de schenker was anoniem. En dat mag niet van de Wet financiering politieke partijen (WFPP). Geert Wilders maakte het bedrag daarom over naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, vertelt hij aan TPO.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Uit het onderliggende Excelsheet bleek echter dat de PVV het bedrag heeft overgemaakt aan het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geert Wilders legt uit:

“Het was een anonieme gift (het lukte ons op basis van de gegevens bij de storting van dat mooie bedrag helaas niet om de identiteit van de gever te achterhalen) en volgens artikel 23, eerste lid van de WFPP moet dat bedrag dan – minus duizend euro – naar het Ministerie worden overgemaakt en dat hebben we dus ook gedaan.”

Netjes boekhouden doe je zo. Meer nieuws over donaties aan onder meer Forum voor Democratie en GroenLinks bij de roze vrinden van Geenstijl.