Binnenland

Arnold Karskens: ‘Afschaffen Zwarte Piet mogelijk eerste stap richting genocide’

15-10-2020 11:08

YouTube still

Even leek het erop dat Zwarte Piet zonder slag of stoot uit het oer-Hollandse landschap zou verdwijnen. Eventjes maar, want als het aan Arnold Karskens ligt van Ongehoord Nederland! komt de Pieterman dit jaar gewoon weer aan land. De aspirant-omroep begint dan ook een eigen Zwarte Pietenjournaal met originele pikzwarte Zwarte Pieten. Tegen het Algemeen Dagblad legt de omroepoprichter uit waarom hij roet in het eten wil gooien van ‘Teveel Gehoord’ Nederland:

“Wij leven in een multiculturele samenleving. Dat betekent dat je hoofddoekjes en agressieve rapmuziek moet accepteren, maar een onschuldige kindervriend als Zwarte Piet niet op tv mag verschijnen?”

Karskens wijst erop dat meer dan de helft van de bevolking wil vasthouden aan de eeuwenoude traditie. Hij vindt het dan ook onbestaanbaar dat cultureel, educatief en politiek Nederland geen enkele compassie heeft met deze meerderheid. Bovendien weet Karskens als oud-oorlogsverslaggever hoe snel de aanpassing van een kinderfeest kan doorslaan in een totale volkerenmoord:

“Ik ben lang oorlogsverslaggever geweest en weet dat cultuuronderdrukking een eerste stap naar genocide kan zijn. Vasthouden aan je eigen cultuur is dus enorm belangrijk. Je moet een streep trekken, tot hier en niet verder. Nu is het Zwarte Piet, straks is het kerstmis of Pasen en je weet niet waar het eindigt.”

Het Zwarte Pietenjournaal van Ongehoord Nederland! is voorlopig alleen te zien op hun eigen website. De aspirant-omroep heeft nog zo’n 13.000 leden extra nodig om daadwerkelijk toe te kunnen treden tot het publieke bestel.