Politiek

Terreurbestrijder NCTV waarschuwt voor uitgeverij De Blauwe Tijger van Tom Zwitser

15-10-2020 18:34

Uitgever Tom Zwitser van De Blauwe Tijger.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwt donderdag in het jaarlijkse Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland niet alleen voor corona-complotdenkers maar ook voor demonstrerende boeren en in het bijzonder uitgeverij De Blauwe Tijger van Tom Zwitser. De volgens de NCTV ‘ultraconservatieve uitgeverij’ doneert geld aan een ‘boerenactiegroep’. De terreurbestrijder zegt niet om welke actiegroep het gaat maar het lijkt te gaan om Farmers Defence Force (FDF).

Lees ook – Terreurbestrijder NCTV waarschuwt voor viruswappies

De NCTV noemt de uitgeverij ‘een doorgeefluik van anti-overheidspropaganda, nepnieuws en complottheorieën’. De terreurbestrijder ziet er één van de organisaties in die ‘de polarisatie in de samenleving versterken’. Uitgever Tom Zwitser riep afgelopen zomer op tot demonstraties tegen burgemeesters, de koning en grote bedrijven. Minister van Landbouw Carola Schouten (CU) en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) deden toen aangifte tegen FDF naar aanleiding van uitlatingen in de besloten Facebookgroep van de boerenorganisatie Farmers Defence Force.

De Blauwe Tijger beschuldigt NCTV-chef Pieter-Jaap Aalbersberg op Twitter ondertussen van betrokkenheid bij het dossier Joris Demmink:

Video – Agressieve uitgever Tom Zwitser roept op tot demonstraties tegen burgemeesters, de koning en grote bedrijven

Bindende terugkijktip – Zo doodeng geradicaliseerd zijn Nederlandse anti-vaxx complotgekkies