Binnenland

Jongerenwatch – ”’Jongeren”’ zonder signalement terroriseren buurt kapot, politie kan niks

20-10-2020 10:43

Terreur van ”’jongeren”’, wie is er niet groot mee geworden? In de mooie Randstad is het in ieder geval heel gewoon. Als ”’jongeren”’ niet de Haagse Schilderswijk verrijken, doen ze dat wel in Amsterdam. AT5 schrijft er het volgende over:

Vuurwerkbommen, vernieling en brandstichting. Bewoners aan het Krugerplein in Oost ondervinden sinds een aantal weken steeds meer overlast van een groep hangjongeren. De knallen zijn oorverdovend. ‘Het lijkt wel oorlogsgebied’, zegt één van de bewoners van het plein. ‘Het is gewoon een vorm van terreur.’

Gelukkig wordt er daadkrachtig opgetreden in de stad van GroenLinks-burgemeester Femke Halsema:

Het gaat om structurele overlast van een vaste groep jongeren. Dat bevestigt ook de politie, die de afgelopen weken veel meldingen binnen kreeg. Een bewoner noemt het zelfs een oorlogsgebied en laat weten dat de politie bellen niet de oplossing is. ‘De politie wordt altijd gebeld. Maar als ze er zijn, worden ze bekogeld met vuurwerk.’

Volgens de politie wordt er wel degelijk actie ondernomen om de overlast te bestrijden. Zo zijn er een aantal boetes uitgeschreven. ‘Maar het is lastig om de jongeren op heterdaad te betrappen’, zegt een woordvoerder van de politie. ‘Als je eraan komt met de politieauto, rennen ze meteen weg.’ Wel zegt de woordvoerder dat er meer wordt gesurveilleerd en dat de wijkagent met de ouders van de jongeren in gesprek gaat, zodat er meer verbinding in de wijk komt.

VERBINDING IN DE WIJK! Nou, dan zal het allemaal wel goed komen! Dit is dus hoe ”’jongeren”’ heer en meester op straat worden. Wij wensen de slachtoffers rond het Krugerplein veel sterkte met het zoeken naar een nieuwe woning.