Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Nederlandse politiek

21-10-2020 09:31

Dames en heren,

Ik heb het eens even nagevraagd bij iemand die alles weet.

Klaas Dijkhoff (VVD) twitterde de afgelopen vijf dagen helemaal nergens over. Mark Rutte (VVD) over het Europese klimaatbeleid, het partnerschap van Europa en Afrika en over de persconferentie van vice-premier Hugo de Jonge.

Hugo de Jonge (CDA) over een test met coronatests, zijn eigen persconferentie, zijn eigen televisieoptreden, de testcapaciteit bij de GGD’s, zijn mislukte corona-app en het Steunpunt Coronazorgen.

Rob Jetten (D66) over ‘de sociale en groene revolutie’, de tere zieltjes van de NOS-medewerkers, de vakantie van Willem-Alexander, het Europa-congres van D66 en het behoud van dubbele paspoorten. Sigrid Kaag (D66) over helemaal niets.

Jesse Klaver (GroenLinks) ook al over de crybabies van de NOS, over een crisisinkomen, de vakantie van de Oranjes en de ‘inclusiviteit’ van het parlement van Nieuw-Zeeland.

Esther Ouwehand (PvdD) over de huilebalken van de NOS, haar heldin Greta Thunberg en de varkenshouderij.

Kees van der Staaij (SGP) over feestvierders op het Plein, het verbod op softdrugs tijdens de lockdown, het defensiebudget en de rol van kerken in coronatijd.

Gezondheid

 

Farid Azarkan (DENK) over zijn feestje op vrijdag 16 oktober, Henk Krol, de Oeigoeren en zijn verkiezingsprogramma

Corrie van Brenk (50PLUS) over het AOW-tekort van Surinamers, triage op de IC, pensioenen, Wereld Armoede Dag, Henk Krol, de ouderenzorg en prof. dr. Erik Lutjens.

Geen wóórd van de VVD-voormannen, de CDA-voormannen, de D66-voormensen, de GroenLinks-voorman, de PvdD-voorvrouw, de SGP-voorman, de DENK-voorman en de 50PLUS-voorvrouw over de barbaarse islamitische afslachting van de Franse docent Samuel Paty.

En nu vraag ik me één ding af.

Waren het de algoritmes van Twitter die jullie tweets verwijderden?

Of zijn jullie gewoon een stel laffe honden?

Groet,

JanD

PS. Voor jullie allemaal hetzelfde cadeautje. Dik en dik verdiend!

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)