Opinie

‘De meeste coronamaatregelen die nu plaatsvinden zijn te rangschikken onder ‘marteling’

23-10-2020 11:15

Arjen Lubach introduceerde zondag het begrip ‘fabeltjesfuik’ om het volk uit te leggen hoe al die coronacritici toch aan hun complot-wijsheden komen. De algoritmen trekken je steeds verder de fuik in van gelijkgestemde gedachten, luidde zijn betoog. Geen schokkend nieuws, want dit fenomeen zien we tenenkrommend ook dagelijks op de eensgezinde MSM waar Lubach zijn centen verdient. ‘Fabeltjesfuik’ klinkt nogal lachwekkend en bagatelliserend tegelijkertijd en dat is gevaarlijke humor.

Neem een TPO+-abonnement

Dat klikgedrag voor soortgelijk content-aanbod zorgt is waar, maar dat geldt in gelijke mate voor overheidspropaganda. Het is vervolgens wel degelijk vrije keuze om door te zoeken naar originele documenten en wetenschappelijke artikelen bijvoorbeeld om het waarheidsgehalte van beweringen zelf te onderzoeken.

Er wordt gesuggereerd dat YouTube-kijkers daar te dom voor zijn want zij nemen alles waar zij op klikken direct voor waar aan veronderstelt Lubach. Aldus zwart-wit het ontstaan van ‘complottheorieën’ verklaard door het Orakel Lubach.

Lees meer van Carla Meelker

Wat daarnaast stoort is dat er op slinkse wijze een link wordt gelegd tussen extreme opvattingen die rondgaan en de terechte vragen rondom het corona-testbeleid waarmee Wybren van Haga zich in het parlement zo puur zakelijk heeft geprofileerd. Lubach brengt de integere manier waarop Van Haga kritische vragen stelt over waarom de vaststaande feiten over het PCR-testbeleid nog altijd niet in de OMT-adviezen en het coronabeleid vertaald worden en brengt deze politicus op onsmakelijke wijze in verband met opvattingen die hier totaal los van staan. Guilty by association, een oude truc.

De PCR-test mag niet voor diagnostiek gebruikt worden. Punt. De maker zegt het zelf en hij is bij lange na niet de enige. Waarom dan toch deze hele testwaanzin is opgetuigd heeft dus niets met virusbestrijding te maken. Zoveel is zonneklaar en naar het waarom hoort een parlementslid dan zeker te vragen. Van Dissel heeft zelfs toegegeven dat Van Haga gelijk heeft: de PCR- test zegt niets.

Alle corona-critici op één grote hoop gooien en daarbij dan de bijbehorende “experts” uit de rolodex filteren is waar de MSN in excelleren.

Marco Zannoni van het Instituut voor Veiligheid- en Crisismanagement beweerde bij de NPO dat “mensen natuurlijk dingen mogen vinden maar als je al een geweldsverleden, een kort lontje of een gedragsstoornis hebt dan is er risico op geweld”.
Aha, ‘gedragsstoornis’. Die mensen zijn straks rijp voor opname via de wet op de GGZ of desnoods via Bijlage 9 van het Generiek Draaiboek van het RIVM. Critici van het regime als complotdenker of geestesziekte met een gedragsstoornis wegzetten kan, zoals in alle dictatoriale landen, gebruikt worden om andersdenkenden te stigmatiseren en op te bergen in heropvoedingskampen zoals in China. Er mag immers maar één geluid naar buiten worden gebracht, zeiden Pieter Klok van de Volkskrant en Paul Janssen van De Telegraaf, want ‘je kan niet verwachten dat mensen zelf een oordeel vormen’.

Schrijf je in voor de TPO Nieuwsbrief

In Op1 vorige week probeerde beroepsbabbelaar Sophie Hilbrand tevergeefs om Beatrice de Graaf tot uitspraken te bewegen dat mensen die een tegengeluid willen laten horen gevaarlijk zijn en dus de mond gesnoerd moeten worden. De Graaf trapte hier aanvankelijk niet in en benadrukte: “In tijden van strengere maatregelen is het juist goed dat mensen kritisch zijn en zich laten horen. Dat moet en mag en is heel noodzakelijk. De grens ligt bij geweld.”

Maar na Q-Anon een “soort religieuze cult” genoemd te hebben legde ook De Graaf de valse link met de coronakritiek die ook Q-Anon onder meer laat horen: “Corona is er wel maar het is een soort griepachtig virus en het wordt gebruikt door De Jonge en Rutte om de maatregelen te nemen en onze kinderen van school af te halen en in kampen te stoppen”.
Dat de mate waarin het rituele gedrag aan de bevolking is opgedrongen precies diezelfde religieuze kenmerken heeft, compleet met bestraffingssysteem voor afvalligen, laat ze wijselijk onbenoemd.

De Graaf begon er zelf over: “Kampen”. Dat er wel degelijk wereldwijd kampen, eufemistisch ‘quarantainefaciliteiten’ genoemd, zijn en worden ingericht mag voor een terrorisme specialist duidelijk zijn zou je denken. En waar ze nog niet zijn wordt dit wel voorbereid. Een Canadees parlementslid stelde hierover vragen en werd vervolgens de mond gesnoerd. Bijlage 9 van het Generiek Draaiboek van het RIVM voorziet ook in bewaakte ‘faciliteiten’ waar gezonde mensen onder bewaking kunnen worden vastgehouden.

Eerder vond Van Dissel het een goed idee om gezonde kinderen uit het gezin weg te halen en te isoleren als er een coronageval of een van coronaverdacht persoon is. In Duitsland worden kinderen daadwerkelijk uit hun gezin gehaald en elders ondergebracht in isolatie. Eenzame opsluiting en lockdowns vallen volgens het Amnesty Report on Torture onder marteling. Isolatie zorgt voor onvoorstelbare trauma’s. Bijna alle maatregelen die nu plaatsvinden zijn te rangschikken onder marteling volgens universele standaarden.

Dat corona met een door de WHO vastgestelde nog steeds lager wordende IFR van 0,13% (onder 70 jaar zelfs 0,05%) het mortaliteitscijfer van influenza niet ontloopt en daarmee ook vaststaat dat Covid-19 niet op de A-lijst van meest dodelijke ziekten thuishoort, heeft de WHO en passant hiermee ook vastgesteld. Klaar. We kunnen we doorgaan met ons leven.

Maar nee, de babbelaars aan de praattafels negeren eenvoudig de feiten zoals ze dat al maandenlang doen en framen serieuze politici en coronakritische wetenschappers als gelijkstaand aan opvattingen over ‘bloeddrinkende satanische, pedofiele babymoordenaars’.

Wat dan wel weer opmerkelijk is aan deze zelfbenoemde duiders is dat Jesse Klaver (GroenLinks), die aan tafel zat, erbij was in de Tweede Kamer vorige week toen met unanieme stemmen een motie is aangenomen tegen, jawel, ‘ritueel kindermisbruik’, waar Khadija Arib een grimas van afgrijzen bij liet zien. Dat het dus wel degelijk lijkt te bestaan wordt hier eenvoudig verzwegen want past niet in het showscript van oppervlakkig gebabbel.

Het is de ontluisterende ontkenning van de wetenschappelijke bewijzen die de MSM medeplichtig maakt aan de gigantische ellende die wereldwijd voortvloeit uit de krankzinnige maatregelen door maniakale, mediageile controlfreaks. Als dat nu nog niet duidelijk is dan mag men best eens aan het eigen kritisch denkvermogen gaan twijfelen, of aan het eigen klikgedrag,  volgens Lubachs logica .

Volgens De Graaf maken beroepsdemonstranten elkaar ‘gek’ waarmee ook weer het framen en het linken van ‘gek’ aan ‘demonstranten’ op slinkse wijze gekoppeld wordt in de hoofden van de kijkers. Vervolgens wordt ditzelfde frame in één moeite doorgezet naar de volgende onderwerpen waarover grote controverse bestaat: klimaatdebat en de discussie met de boeren die volgens Klaver niet meer mogelijk is want ze zeggen dat hij liegt en zij hebben ‘niet alleen een alternatieve waarheid’ maar ‘geloven in een complot’. Dat Martijn Koning in alle onnozelheid ook nog vraagt hoe het toch mogelijk is dat die mensen daar op dat plein staan geeft wel helemaal het failliet aan van het besef van de rechtstaat bij onze millennials. Als Beatrice de Graaf je nog moet uitleggen ‘dat zijn burgerlijke vrijheden hè!’ sta je pas echt voor lul.

Sophie Hilbrand was benieuwd naar de oplossing en probeerde nog: “Wat is daar tegen te doen?”.
Het antwoord is wat we nu om ons heen zien: repressie. Bruls kondigt aan voortaan nog maar één waarschuwing voor overtreders van de coronaregels naam wordt genoteerd. Lachen om een berisping? Boete! Dit biedt alle ruimte aan psychopatische handhavers met neiging tot overcompenseren bij gebrek aan gezond verstand. Verwijderen van vreedzame demonstranten en van kritische content van alle internetkanalen die door de overheid als gevaarlijk worden geframed is inmiddels staande praktijk. Hiermee is de staatsopvatting tot absolute norm verklaard.

Lubach geeft de techbedrijven alvast de schuld als er straks een burgeroorlog uitbreekt. Dat ziet hij verkeerd. Steeds meer politiemensen kunnen deze einsatz inmiddels niet meer met hun geweten in overeenstemming brengen en laten hun stem horen op straffe van schorsing of ontslag. Op het moment dat de politie, marechaussee en het leger deze waanzin niet langer ondersteunen gaat de macht weer terug naar het volk, daar waar hij hoort. De mensen die meegewerkt hebben aan het onderdrukken van de medeburgers zullen zich moeten verantwoorden. Artsen uit de hele wereld hebben zich inmiddels verenigd om een nieuw Neurenbergproces te starten vanwege dit kwaadaardige experiment met burgers waar we aan onderworpen zijn. Lubach’s kokervisie kan niet verhullen hoe breed het verzet inmiddels is.

“Alleen zij (MSN) kunnen ervoor zorgen dat we allemaal weer in één werkelijkheid gaan leven?” Kritisch nadenken aan banden leggen en ervoor zorgen dat er geen open debat kan plaatsvinden is hun middel en negeren, verbannen, interneren of uitroeien zijn de methodes van totalitaire regimes. Blinde gehoorzaamheid aan één werkelijkheid, het is precies dat waar de MSN de bevolking naar toe aan het leiden zijn.

 

Nog steeds geen TPO+-abonnee? Probeer dan eens een gratis maandabonnement!