Binnenland

Coronateststraat Breda vernield, bezoekers uitgescholden en geïntimideerd

24-10-2020 14:47

Foto politie Breda Twitter

De coronateststraat bij het Amphia Ziekenhuis in Breda ondervindt momenteel overlast van mensen met verminderde cognitieve vermogens. Zaterdagochtend bleken enkele borden bij de testlocatie besmeurd te zijn met de leus ‘Covid-19 = Hoax’.

Maar daar laten de coronawappies het niet bij, ook bezoekers van de teststraat moeten het ontgelden. Zij worden uitgescholden en geïntimideerd door mensen die ‘corona een sprookje vinden’, aldus burgemeester Paul Depla. Hij noemt de vernielingen ‘te triest voor woorden‘, en kan niet bevatten wat er in de lastposten omgaat:

‘Dit is niet goed en accepteren we niet […] Ik kan er met mijn hoofd niet bij wat er in die mensen omgaat. Mensen moeten vooral vinden en denken wat ze willen. Maar laat die mensen daar met rust. Ze doen gewoon wat er gevraagd wordt: je laten testen bij klachten.’

‘Het gaat over gezondheid en de mensen die zich daarvoor inzetten. Mensen die dat hinderen moeten zelf goed nadenken waar ze in godsnaam mee bezig zijn. Dit is niet goed en accepteren we niet.’

Volgens een politiewoordvoerder waren de scheldpartijen zeer intimiderend. Agenten doen nu extra surveillancerondes in de omgeving van het ziekenhuis.