Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Clowntje Clusterfuck

26-10-2020 09:31

 

Meneer De Jonge,

Dus we weten dankzij het wekelijkse lek naar de vrienden van de NOS en de Telegraaf wat deze week het plan is: jullie geven het zogenaamd nog een week.

Dan is die Coronawet ook door de Eerste Kamer gejaagd en gaan jullie op basis van niet-actuele ‘actuele cijfers’ Nederland een avondklok en een strenge lockdown opleggen.

Niet omdat u als verantwoordelijk minister een potje heeft gemaakt van de testcapaciteit (onvoldoende beschikbaar), bron- en contactonderzoek (onvoldoende uitgevoerd) en die malle corona-app (onvoldoende geactiveerd).

Nee, omdat te veel mensen het voorbeeld van minister Ferd Grapperhaus (lekker feesten!) en Willem-Alexander (lekker reizen en lekker selfies maken!) volgen.

U gaat morgenavond in de persconferentie vast weer zeggen dat ‘we’ ons beter aan ‘de regels’ moeten houden, núl zelfreflectie tonen over het testen, het bron- en contactonderzoek en die flut-app en dan zal volgende week maandag Mark Rutte zijn MH 17-kostuum weer dragen voor een televisietoespraak.

Tegen iemand die wel een spiegel heeft, een spreekwoordelijke dan, zou ik zeggen: “Hoe vindt u zélf dat het gaat?”

Maar ja.

Zinloos.

En ondertussen sloopt u ook nog even het CDA van binnenuit.

Gezeik over die fraude bij de lijsttrekkersverkiezing. De log-files meteen na de verkiezing weggeflikkerd… Nou, dan weet je het wel.

Gezeik met de ‘running mate’. Die dus niet gestopt is met het inschakelen van zijn vriendjes in de media om uw positie te ondermijnen.

Gezeik om het verkiezingsprogramma. Dat moet van u vooral geen belemmeringen opwerpen voor de totstandkoming van het Groot Europeesche Rijk, maar sommige andere CDA’ers houden nog wel van Nederland.

Gezeik om de kandidatenlijst. Iedereen die tijdens de lijsttrekkersverkiezing niet voor u was, krijgt nu de rekening gepresenteerd (of de gelegenheid de eer aan zichzelf te houden).

Gezeik dus.

Gezondheid

 

Waarvoor u, met die gladjakker van een voorzitter, óók verantwoordelijk bent.

Ook hier zou ik tegen iemand die wél een spreekwoordelijke spiegel heeft zeggen: “Hoe vindt u zélf dat het gaat?”

Al zal, zo eerlijk moet ik zijn, de vrije val van het CDA mij persoonlijk worst wezen.

Dat onnodig veel mensen ziek worden, dat onze landgenoten worden opgesloten, dat de economie volledig naar de knoppen wordt geholpen, dat vind ik allemaal veel erger.

Maar stiekem vraag ik me wel af hoe kort het geleden is dat we dachten dat het CDA weleens serieus de VVD kon gaan aanvallen bij de verkiezingen?

Ik moest het even opzoeken.

Het was tot 17 juni.

Vier maanden geleden.

Toen haakte Wopke Hoekstra af en besloot het CDA-partijbestuur zich over te leveren aan een constant falende praatjesmaker.

Aan Clowntje Clusterfuck.

De Kneus van Rotterdam.

Groet,

JanD

PS. Ik blíjf cadeautjes zoeken voor u. Maar het is wéér gelukt!

 

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)