Politiek

Trinitas College Heerhugowaard bukt voor Arnoud van Doorn, haalt lollige cartoon over wintertijd weg

27-10-2020 18:22

Afbeelding via Arnoud van Doorn.

Om de inmiddels begonnen wintertijd in te luiden, was er op het binnenplein van de middelbare school Trinitas College in Heerhugowaard enige tijd een spotprent te zien. Nadat de directie daar kennis van nam door een boze ouder, werd besloten de afbeelding van het mededelingenbord te verwijderen. Op de projectie op het plein van de locatie Han Fortmann was een moslimextremist te zien die tijdens de wintertijd twijfelt of hij de timer van zijn bom een uur voor- of juist achteruit moet zetten. Dat leidde tot kritiek van ouders en oud-D66’er/PVV’er Arnoud van Doorn. Dat meldt NH Nieuws dinsdag.

Briefje van Jan – Aan Arnoud van Doorn

Diverse ouders stapten naar de directie om te klagen over het ’provocerende’ karakter van de kwestie. Aan NH Nieuws laat Ton Heijnen, voorzitter van de raad van bestuur van de middelbare school weten de kwestie te betreuren.

“Het is een bekende prent, die we hebben gebruikt om aan te geven dat de wintertijd begon. Maar we begrijpen achteraf dat de keuze erg onhandig was.” Met de gekwetste ouders zal de school nog in gesprek gaan om de lucht te klaren. “We zijn ons als school bewust van de gemaakte fout. Er is in ieder geval geen enkele bedoeling geweest om mensen te kwetsen”, licht Heijnen toe.

Twee weken geleden werd in Frankrijk docent Samuel Paty onthoofd nadat hij Mohammed-cartoons aan zijn leerlingen had getoond.

Lees ook – Islamitisch ophefoverzicht: veel doden en terreur, maar Frankrijk heeft het gedaan