Marketing

Gezond bewegen tijdens kantooruren doe je natuurlijk achter een zit sta bureau

28-10-2020 12:18

Een beetje bedrijf anno 2020 heeft een sportzaaltje. Tijdens lunchtijd een workout doen, na het werk kickboksen. Kan allemaal. Zo’n sportzaal is er niet voor niets en ook niet alleen om hip te doen. Het gaat er vooral om dat werknemers fris en fruitig blijven en daarmee hun concentratievermogen behouden zodat je nog even door kunt. Waar kennen we dat van?

Inderdaad; van die soepreclame. Vier uur… weet je wel. Achterhaald idee natuurlijk, ook al is het inderdaad zo dat met de juiste voeding je ook je conditie verbetert en daarmee je gezondheid en werklust. Laten we dit eens op een rij zetten.

Je moet er zelf voor zorgen dat je in conditie blijft

Niet ieder bedrijf biedt de gelegenheid om er te sporten. Er is dus veel aan de werknemer zelf gelegen of hij zijn of haar conditie een beetje bijhoudt.

Gezonde werknemers zijn fitte mensen die met plezier hun werk doen. Dat laatste heeft alles met het werk en de motivatie te maken. Dat eerste vooral met gezond eten en bewegen.

Bewegen op de werkvloer betekent onder lunchtijd een rondje wandelen, voor of na het werk sporten en wat te denken van gebruik maken van zit sta bureaus. Het afwisselend zittend en dan weer staand werken is goed voor de bloedsomloop en houd mensen fit en geconcentreerd.

Sporten hoeft niet fanatiek, wel regelmatig

Die focus houd je ook als je regelmatig sport. Hardlopen, fietsen, yoga, krachttraining en ga zo maar door. Het hoeft niet fanatiek, wel regelmatig. Liefst in de frisse buitenlucht. Dan zet het zoden aan de dijk en houd het niet alleen het lijf, maar ook de geest scherp.

Als we naar voeding kijken weet iedereen wel wat wel of niet gezond is. Alleen is het vaak moeilijk om je je eraan te houden. Kroketten in de kantine zijn verleidelijk en die boterham met kaas is dan snel vergeten. Toch ligt verantwoord en gevarieerd eten aan de basis van ieders gezondheid. Daar hoef je niet per se vegetarisch of veganistisch voor te zijn. Als je maar kiest voor producten met voldoende vitaminen en mineralen. Drink ook voldoende water, zeker op een kantoor waar de verwarming aanstaat.