Binnenland

Joost Eerdmans hoopt op comeback in Tweede Kamer – Staat op vierde plek Kamerlijst FVD

29-10-2020 09:35

Thierry en Joost in betere tijden CC Twitter Joost Eerdmans

Het voormalig Kamerlid voor de LPF en huidig gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam Joost Eerdmans meldt dat hij op de vierde plek van de kandidatenlijst van FVD staat. Aankomende zaterdag presenteert Forum voor Democratie de eerste tien namen van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

Algemeen wordt aangenomen dat Thierry Baudet en Theo Hiddema de nummers 1 en 2 op de lijst zijn. De nummer drie is onbekend, maar op vier staat dus Eerdmans. Hij is geen onbekende van Forum voor Democratie en is daar al enige tijd achter de schermen actief.

Eerdmans zegt zelf:

„Ik heb altijd de ambitie gehouden om in de Tweede Kamer terug te keren. Maar ik vond dat er nooit een partij was die aansloot bij mijn gedachten en idealen. Landelijk is er weinig gebeurd met de erfenis van Pim Fortuyn. Dat mis ik in Den Haag, er wordt vaak om de hete brij heen gedraaid. Dit is een partij met potentie om in het kabinet te komen.”

Desgevraagd stelt hij over de neergang van FVD in de peilingen en de link met complotdenkers het volgende:

„Ik kan me zeker niet vinden in het gedachtegoed van Willem Engel. Mensen met complotten en waanideeën dat Bill Gates het virus in wil spuiten, daar verzet ik me tegen. Ik vind wel aantrekkelijk dat bij Forum allerlei meningen gehoord worden. De vrijheid van expressie staat hoog in het vaandel. Maar met die complotten wil ik niet geassocieerd worden.”

Lees ook: Peilingwatch – Forum voor Democratie verder onderuit: nu 5 virtuele zetels