Buitenland

Oud-premier Maleisië: ‘Moslims hebben het recht om miljoenen Fransen te vermoorden’

29-10-2020 14:36

foto van CK Yeo

De lijken in Nice zijn nog niet koud, maar hele volksstammen schuiven de schuld hiervan alweer in de schoenen van het westen. Zo stelt oud-premier van Maleisië, Mahathir Mohamad, bijvoorbeeld dat moslims het volste recht hebben om Fransen te vermoorden. Frankrijk heeft tijdens haar koloniale verleden namelijk ook heel veel moslims vermoord. Dit in tegenstelling tot de mohammedanen zelf, die in de afgelopen 1400 jaar nog nooit iemand iets hebben aangedaan in de naam van Allah.

In een twittertirade van wel 13 tweets lang laat de oud-premier verder weten dat hij tegen moorden is, maar dat Samuel Paty het er wel een klein beetje zelf naar had gemaakt. Tegelijkertijd heeft deze afslachting volgens hem natuurlijk absoluut niks met de islam te maken. De Franse president Macron is daarom ook een botte boer door te beweren dat er wel een link bestaat tussen mensen die Allah Akbar roepen tijdens het onthoofden en de ware islam.

Verder wijst Mohamad erop dat er nu eenmaal verschillen bestaan tussen westerse en islamistische samenlevingen. Als voorbeeld noemt hij de manier waarop de westerse vrouw zich kleedt. De politicus vindt dan ook dat het westen moet ophouden met het opdringen van bepaalde kledingstukken zoals de bikini.