Politiek

Bonusquote – Imam Blauwe Moskee Yassin Elforkani wil wetgeving tegen beledigen Mohammed

30-10-2020 14:53

Yassin Elforkani (Screenshot AT5)

Imam Yassin Elforkani van de omstreden Amsterdamse Blauwe Moskee wil dat de vrijheid om de profeet Mohammed te beledigen moet worden ingeperkt met wetgeving. Dat zegt hij vrijdag tegen Het Parool. Elforkani hoopt met zijn oproep een discussie op gang te brengen in de Tweede Kamer.

“Door die beledigingen van de islam ontstaan een hele negatieve dynamiek en een giftige sfeer in de samenleving, met alle risico’s van dien. Daar moeten we van af. We komen er niet uit als we blijven wijzen op de vrijheid van meningsuiting en dat je alles moet kunnen zeggen. Het lijkt een wedstrijd wie het hardste de islam kan beledigen. Het beledigen van de islam is niet van vandaag of gisteren. Je moet dit los zien van de aanslagen in Frankrijk. Het punt is dat we in Nederland nu langs elkaar heen praten. Moslims zeggen: dit heeft niets met de islam te maken. En rechtse partijen zeggen: dit is nu de islam. Wetgeving en politiek debat zijn juist een goed antwoord op terrorisme. Je geeft ermee een signaal af: zo doen we dat in een democratie.”

In dezelfde krant een column van Theodor Holman:

“De kranten zijn niet meer veilig. De scholen zijn niet meer veilig. De synagogen waren al lange tijd niet veilig. De kerken zijn niet meer veilig. De popconcerten zijn niet meer veilig. De kunstenaars, met name filmregisseurs, zijn niet meer veilig, journalisten lopen gevaar. Politici lopen gevaar. Ondertussen is er maar één die geen gevaar loopt en dat is Wilders, want die wordt tegen het moslimterrorisme beschermd.

Hé, wie ligt daar al jaren aan de beademing met steeds minder zuurstof? Het is de vrijheid van meningsuiting.”

Video – Annabel Nanninga herinnert Femke Halsema fijntjes aan eerdere uitspraken over Blauwe Moskee en Moslimbroeders