Buitenland

Franse moslims eisen een verbod op beledigende poster van Borat op bussen

04-11-2020 13:40

(screenshot)

De week is amper begonnen, maar de moslims in Frankrijk hebben alweer iets nieuws gevonden om gekrenkt over te zijn. Deze keer is niet een les maatschappijleer de steen des aanstoots, maar Borat.

De komiek is momenteel namelijk te zien op busposters in Parijs en dat kwetst een gedeelte van de islamitische inwoners enorm. De komiek draagt op de afbeelding naast zijn iconische mankini namelijk een ring met het woord Allah erop. Zeg maar de islamitische variant van het ketting kruisje.

Busbedrijf TICE heeft de posters inmiddels al weggehaald omdat de humor door de leiding als onsmakelijk wordt betiteld. De collega’s bij RATP zeggen daarentegen onder geen enkele voorwaarde de reclame voor de film te gaan verwijderen van hun bussen. Dus daar zullen binnenkort op managementniveau wel wat koppen gaan rollen.

Ook in Nederland houdt het beledigen van moslims maar niet op. Zo werd in Rotterdam een docent bedreigd omdat er in zijn lokaal een spotprent hing die viraal ging op social media. Zo kreeg de school onder andere de volgende boodschap:

“Als dit niet heel snel weg wordt gehaald, gaan we het anders aanpakken.”

Voortaan alleen nog maar spotten met de joden dus. Die kunnen namelijk wel tegen een grapje, zij wel.

https://www.youtube.com/watch?v=0QB07vaNoLE