Politiek

”’Islamdeskundige”’ Enis Odaci: ‘Kinderen niet confronteren met spotprenten, win je niks mee’

04-11-2020 20:39

“Wat er precies op de spotprent staat – de profeet Mohammed wordt er niet op afgebeeld – maakt volgens islamdeskundige Enis Odaci niet uit. ,,Het zijn kinderen die nog in de vormingsfase zitten. Dat vergeten we. Dit soort thema’s zijn grote vragen voor kinderen en komen met een grote gevoeligheid. Waarom zouden we ze op zo’n manier confronteren? Je wint er niks mee.”

,,Zij krijgen te horen dat je de koning niet mag beledigen, maar hun profeet mag wel worden bespot? Ze voelen zich buitengesloten. We moeten deze kinderen juist proberen te betrekken en onderdeel laten zijn van onze maatschappij.”

In Rotterdam wordt een docent zo ernstig bedreigd dat hij voor zijn leven vreest en daarom dachten ze bij de islamofiele objectieve courant AD ‘kom, we gaan om precies te zijn één ”’deskundige”’ bellen die precies zal gaan zeggen wat wij willen dat er wordt gezegd want we bedrijven immers geen journalistiek maar ideologische propaganda’.

Daarvoor namen ze voor het gemak meteen maar Enis Odaci, iemand die eerder subsidie kreeg voor het lastigvallen van andersdenkenden via een twitteraccount ‘om islamofobie te bestrijden’, maar gek genoeg wel zijn hele Google-geschiedenis weer schoon heeft weten te ‘recht op vergeten’-censureren. Gelukkig hebben we het archief van Geenstijl nog.

Onderwerp u, lees AD.

Inshallah.