Marketing

Tig redenen om de iPhone 12 te kopen

04-11-2020 16:57

Na de introductie van de Galaxy S20 van Samsung kozen veel consumenten voor een nieuwe smartphone. Het toestel was een flinke verbetering ten opzichte van de iPhone 11 en voorgangers uit het productaanbod van Samsung zelf. Nu is het Apple echter gelukt om een geduchte concurrent voor de Galaxy S20 op de markt te brengen, in de vorm van de iPhone 12. Het toestel werd halverwege oktober geïntroduceerd en kan inmiddels bij vrijwel iedere provider besteld worden als pre-order. Kies je voor een pre-order, dan heb je het toestel mogelijk begin of half november al in huis, inclusief een passend iPhone 12 abonnement.

Dit artikel zet de belangrijkste punten om de iPhone 12 te kopen voor je op een rijtje! Raak jij overtuigd van de nieuwste iPhone van Apple?

Kies tussen een compacte en grote smartphone

De iPhone 12 biedt je de keuze tussen een zeer compact toestel en een opvallend grote mobiele telefoon. Het compacte model, de iPhone 12 Mini, heeft een scherm van 5.4 inch. Daar waar de iPhone 12 Pro Max over een scherm van maar liefst 6.7 beschikt. Het maakt dit model tot de grootste smartphone die Apple ooit introduceerde! Het basismodel van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro hebben het formaat van de iPhone 11 behouden. Ze hebben een scherm van 6.1 inch, wat voor de meeste gebruikers een prettig formaat zal zijn.

Heb je al gezien dat de iPhone 12 een platte zijkant heeft? Het is voor het eerst, sinds de iPhone 5s, dat Apple terugkeert naar dit ontwerp.

Verbetering in de camera van de iPhone 12 Pro-modellen

Bij de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max profiteer je van nog mooiere foto’s en video’s. Deze toestellen zijn uitgevoerd met een extra dieptesensor, de LiDAR-sensor. De sensor ken je wellicht uit de iPad Pro, die al in maart van dit jaar geïntroduceerd werd. Zo maak je nog mooiere foto’s en video’s! Kijk je naar de camera van de iPhone 12 en de iPhone 12 Mini, dan is het verschil in kwaliteit met de iPhone 11 beperkt. Dit zie je ook terug in de prijs, beide smartphones zijn aanzienlijk goedkoper dan de Pro-modellen van de iPhone 12.

Krachtige A14 Bionic chip in de iPhone 12

Een derde reden om voor de iPhone 12 te kiezen, is de verbeterde chipset aan boord van de smartphone. In de iPhone 12 bevindt zich een A14 Bionic chip, welke een flinke upgrade heeft gehad ten opzichte van zijn voorganger. Het maakt dat de nieuwe iPhone nog sneller is en soepeler functioneert wanneer je snel wilt schakelen tussen apps. Ook bij toepassingen van augmented reality (AR) komt de krachtige chip van pas. AR wordt al in steeds meer apps gebruikt en dat zal de komende jaren enkel nog maar meer worden is de verwachting.