Binnenland

Moslimmeisjes eisen dat docent cartoon verwijdert, docent zit nu ondergedoken

05-11-2020 09:08

Welkom in Saoedi-Arabië Libanon Syrië Turkije Iran Hamasland Marokko Tunesië Jemen Algerije Albanië Afghanistan Irak Pakistan Libië Sudan de Franse banlieues Nederland, waar hypervrome en ultragevoelige moslimmeisjes het leven van een docent in gevaar brengen omdat zij vinden dat een docent door een cartoon die hij in de klas heeft opgehangen, hun profeet (teab) beledigt.

Het is een godswonder, maar D66-courant NRC brengt het nieuws:

Een aantal islamitische meisjes stapt een lokaal binnen waarover zij hoorden dat er een spotprent van de profeet zou hangen. Het is het lokaal van een leraar die bekendstaat om zijn filosofische inslag. Het prikbord in zijn lokaal hangt vol met uitspraken van onder meer spiritueel leraar Krishnamurti en een foto van de Pakistaanse vrouwenactivist Malala. In de klas hangen ook wel eens afbeeldingen van Socrates of Anne Frank. De docent grijpt de beelden soms aan voor een discussie in de les. In 2015 komt er een tekening bij: een cartoon van Joep Bertrams over de aanslag op satireblad Charlie Hebdo, die dat jaar de Inktspotprijs wint. Daarop staat een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt, die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd.

De meisjes willen dat de cartoon van het bord verdwijnt. Ze zeggen dat de docent zich schuldig maakt aan „godslastering”. Er worden andere leerkrachten bijgehaald. De docent probeert uit te leggen dat de man op de cartoon niet de profeet is, maar een jihadist. Het lukt niet tot de meisjes door te dringen. De discussie loopt hoog op en als ze vertrekken, is de cartoon van het prikbord gehaald.

Hierna besluiten de moslima’s de docent te verlinken via Instagram – zoals ook Samuel Paty door jonge moslims werd verlinkt en slachtrijp werd gemaakt – en daarna was de docent zijn leven niet meer zeker. De integratie gaat steeds beter, zo is het dogma – en dat zien we overal! De school gaat overigens gewoon bukken, want die zegt in dialoog te gaan met de leerlingen.

https://twitter.com/sywert/status/1324244681329385472?s=24