Politiek

Thierry Baudet: ‘Hans Wiegel is een oude nicht die op mij valt’

05-11-2020 21:22

Thierry Baudet en Hans Wiegel (Foto Facebook Forum voor Democratie)

Voor u geknipt uit het boekDe partij dat ben ik: de politieke beweging van Thierry Baudetvan Chris Aalberts. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen vorig jaar stuurt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet aan op een fotomoment met VVD-icoon Hans Wiegel. Dan nog top-adviseur Henk Otten ziet dat niet zitten. Maar Baudet laat zich niet overtuigen door Otten, wel door Baudet sr. Het feest gaat hoe dan ook niet door:

Na die verkiezingen kwam overigens wel degelijk een samenwerking tot stand tussen Baudet en Wiegel. Het VVD-icoon werd namelijk informateur in Zuid-Holland maar geeft de opdracht uiteindelijk terug. Toch werd er eind 2019 in Sneek nog een vorkje geprikt. Deze zomer nam de VVD’er het nieuwste boek van Baudet in ontvangst.

Maar begin oktober dit jaar lijkt de liefde voorbij. Na een letterlijk verknipte aanval van Thierry Baudet op CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is Hans Wiegel er wel klaar mee, lijkt het: “Mijn verzoek is of Baudet wil ophouden met zijn fake news.”

Voorpublicatie – Hoe Chris Aalberts in 2017 door Thierry Baudet werd uitgenodigd om advies te geven over de partijorganisatie

Lees ook Thierry Baudet sabbelde aan oor vriendin Jort Kelder terwijl Kelder op wc zat