Binnenland

Brabantse dorpen beginnen buurtwacht vanwege criminele asielzoekers

06-11-2020 14:53

Buurtwachters in Budel (screenshot Omroep Brabant)

Een land dat criminele asielzoekers de mogelijkheid geeft om eindeloos door te procederen is ook een land waar je elke dag een overzicht kan maken van alle problemen die dat oplevert. Laten we er daarom eens naar kijken.

In de dorpen Budel en Maarheze is er bij de plaatselijke bevolking inmiddels een grens bereikt. De plaatsen hadden al langer last van vervelende asielzoekers en die overlast is alleen maar verder gegroeid. Overleg met het COA levert volgens veel inwoners simpelweg te weinig concreets op. Sommige dorpbewoners lopen daarom dan ook sinds kort als buurtwacht over straat om de rust te doen terugkeren.

Inmiddels is er ook meer bekend over de schietpartij bij het AZC in Ter Apel. Hier werd donderdag een man in zijn voet geschoten door de politie omdat hij liep te dreigen met een mes. Nu blijkt dat ook de vier andere mannen die zijn gearresteerd zich belachelijk asociaal gedroegen:

“Zo vernielden ze een ruit en gooiden vervolgens met grote glasscherven naar de agenten. De agenten werden ook met andere voorwerpen bekogeld en daarbij bedreigd. Er was sprake van buitensporig veel geweld.’’

De mannen probeerden hiermee de arrestatie van de messenzwaaier te voorkomen. De politie wil niet bevestigen of de verdachten inderdaad uit veilige landen kwamen.

In Overloon werd in oktober een bejaarde man (76) door een asielzoeker (16) het ziekenhuis ingeslagen. De oude man had het gewaagd de Marokkaanse jongen te storen tijdens het inbreken. Inmiddels pleit een flink gedeelte van de gemeenteraad voor een avondklok voor het plaatselijke AZC. Ook moet Overloon niet langer meer een buurthuis zijn voor jonge criminele veiligelanders. Een mening die burgemeester Karel van Soest ook is toegedaan:

“Wij willen als gemeente huisvesting kunnen bieden aan vluchtelingen met een legitieme vluchtelingenstatus.”

Wat een geweldig innovatief idee is dat zeg van deze burgemeester Karel van Soest uit Overloon. Kan dat ook niet landelijk worden uitgerold?

De buurtwacht in Budel: