Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Bente Becker

08-11-2020 09:31

Beste Bente,

Nu ook in Nederland docenten hun leven niet meer zeker zijn als ze weigeren te buigen voor het langetenenterrorisme van de islam, heb jij namens de VVD corvee op het gebied van “Schande!” roepen en “Keiharde aanpak!” eisen.

Tja.

Uit ‘Orde op zaken’, het verkiezingsprogramma van de VVD in 2010: “Nog steeds komen er kansarme immigranten ons land binnen. Tegelijkertijd treedt de overheid onvoldoende op bij integratieproblemen en sluit zij de ogen voor het culturele drama dat zich onder onze ogen afspeelt. De voorbije decennia hebben laten zien dat een grote toestroom van kansarme migranten ontwrichtend kan werken op de samenleving. De VVD wil deze toestroom daarom tot nul terugdringen.”

En: “Op de basisscholen wil de VVD het onderwijs zodanig intensiveren en toesnijden op de doelgroep (kinderen met weinig taalvaardigheid, tekortschietende opvoeding, weinig discipline) dat aan het eind geen achterstand meer bestaat. De ouders moeten bij het onderwijs een grote en actieve rol spelen. Werken zij niet optimaal mee, dan kan de kinderbijslag worden gekort of komen te vervallen.”

Uit ‘Niet doorschuiven maar aanpakken’, het verkiezingsprogramma van de VVD in 2012: “We hebben niet alleen gelijke rechten maar ook gelijke plichten. Wij treden op daar waar het fout gaat, maar moedigen iedereen aan om mee te doen. Vanuit deze invalshoek wil de VVD de nog steeds forse integratieproblemen te lijf gaan. Nieuwkomers worden gestimuleerd zich een volwaardige plaats in de samenleving te verwerven. Veel nieuwkomers komen uit een cultuur die erg verschilt van de Nederlandse. Om goed in Nederland te kunnen functioneren is inzicht in en acceptatie van de Nederlandse samenleving noodzakelijk. Dit moet zowel bij het inburgeringsexamen als in het onderwijs stevig aandacht krijgen. Personen en organisaties die de integratie bewust tegenwerken worden aangepakt.”

 

En, overigens gekopieerd uit dat van 2010: “De VVD accepteert onder geen beding dat onder de vlag van religie inbreuk wordt gemaakt op onze kernwaarden, onze democratische rechtsorde en de bijbehorende instituties en wetten. Shariarechtspraak is fundamenteel in strijd met onze rechtsstaat en is voor de VVD onacceptabel.”

Uit ‘Zeker Nederland’, het verkiezingsprogramma van de VVD in 2017: “Nederlandse tradities, waarden en vrijheden dienen in het onderwijs te worden verankerd. Wij mogen verwachten dat alle docenten de Nederlandse waarden en vrijheden onderschrijven. Iedere docent hoort te weten hoe deze waarden bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Leerlingen raken op die manier beter bekend met de Nederlandse grondrechten, waarden en tradities en leren hoe we in Nederland met elkaar omgaan.”

En: “Religie mag nooit een rechtvaardiging zijn voor de ondermijning van onze vrije liberale samenleving. De vrijheid van godsdienst is een essentiële pijler van ons land en staat niet voor niets in de grondwet. Dit betekent echter niet dat we toestaan dat mensen onder de noemer van godsdienstvrijheid onze samenleving ontwrichten.”

Mooie praatjes.

Maar met die verkiezingsprogramma’s van 2010, 2012 en 2017 werd de VVD de grootste partij, leverde de VVD de minister-president, leverde de VVD de meeste ministers en leverde de VVD altijd een minister van Justitie.

En heeft de VVD dus tien jaar achtereen de kans gehad om te zorgen dat de multiculturele samenleving van het islamistische gezwel werd ontdaan.

Het tegendeel is gebeurd.

Ook tijdens Rutte 3.

Gezondheid

 

De handtekening van VVD-staatssecretaris Harbers onder het Verdrag van Marrakesh… Het verdoezelen van criminaliteitscijfers van asielzoekers door dezelfde VVD-staatssecretaris… Het onvermogen van VVD-staatssecretaris Broekers-Knol om zelfs maar een áfspraak in Marokko te krijgen over het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers… En natuurlijk de slotakkoorden van het door de VVD-top georkestreerde politieke proces tegen Geert Wilders, wiens aangiften wegens bedreiging structureel terzijde worden geschoven door het doorgaans door de VVD aangestuurde Openbaar Ministerie…

Dus jouw ‘steun’ aan ondergedoken en bang geworden docenten is nogal een wassen neus.

Het wordt tijd dat jullie van de VVD die holle verkiezingsretoriek eens vervangen door daden.

Al ben je als kiezer wel ongelooflijk naïef als je denkt dat Mark Rutte na ruim tien jaar kruipen voor langetenenterroristen opeens de ‘healer of the nation’ gaat worden.

Integendeel.

Of als je als kiezer denkt dat jij echt staat voor onze westerse waarden en onze docenten.

Docenten kunnen doodvallen.

Met dank aan de VVD.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje voor jou én je ordinaire zusje de Kakelkip!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)