Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

09-11-2020 09:31

 

Mevrouw Kaag,

Laat ik u eens welgemeend complimenteren.

U sprak zich gisteravond duidelijk uit over dat criminele Turkse complotwappie Sait Çinar die viral hoopt te gaan met een filmpje op Instagram waarin hij een foto van Geert Wilders doorzeeft met kogels.

En waar ik ‘u’ zei, bedoelde ik natuurlijk de medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken of de medewerker van D66 die uw Twitter-account beheert.

U (die) schreef: “Onaanvaardbaar! Als je het oneens bent met politici, strijd je met woorden, niet met intimidatie. En altijd: met fatsoen.”

For the record: u sprak zich wél uit, uw collega-lijsttrekkers Rutte, De Jonge, Asscher, Klaver, Marijnissen, Segers, Ouwehand, Van der Staaij en Baudet zwegen als het graf.

Het verwijt dat u dit liet twitteren om zieltjes te winnen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, zou onjuist zijn. Ik zou niet weten wie overweegt om over te stappen naar D66 omdat iemand van die partij het een keertje opneemt voor Geert Wilders. Dus het levert geen electoraal gewin op.

Gezondheid

 

Sterker: er zijn eerder D66’ers die hopen dat uw Twitter-account gehackt was, want een steunbetuiging aan de aartsvijand van uw voorganger Pechtold wordt binnen D66-kringen eerder gezien als een faux pas die twijfelaars richting het echte GroenLinks kan jagen dan als een prijzenswaardige actie.

Ik vind het dus wel een prijzenswaardige actie van u.

Al weet ik niet wat intimiderender is voor Geert Wilders.

Dat een aandachtsgeile Turkse idioot hem provoceert met een Instagram-filmpje?

Of dat het Openbaar Ministerie er stelselmatig geen zin in heeft om mensen die hem écht bedreigen te vervolgen? Sterker: er samen met politie, burgemeesters en politici álles aan deed om hem veroordeeld te krijgen, van het inzetten van voorbedrukte aangifteformulieren tot het verdoezelen van stukken die politieke beïnvloeding bewezen.

Misschien kunt u daar ook uw fatsoenslampje nog even over laten schijnen.

Groetjes!

JanD

PS. Omdat u er nooit genoeg van kunt hebben: cadeautje!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)