Politiek

Best geïnformeerde krant van Nederland: Arie Slob kreeg in ministerraad oorwassing over homoverklaring-uitspraken

10-11-2020 21:09

Arie Slob. (Screenshot Youtube)

Slechte dagen voor onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie). Hij is dinsdagochtend door zijn collega’s in het kabinet gedwongen afstand te nemen van reformatorische scholen die ouders dwingen tot het afwijzen van homoseksualiteit, schrijft De Telegraaf. De krant weet inmiddels zo’n beetje realtime uit de Ministerraad te citeren.

Lees ook – Arie Slob onder vuur over homoverklaringen maar minister ziet zich gebonden aan Grondwet

De minister van de ChristenUnie sprak van ’spanning tussen de grondrechten’, waarbij het verbod op discriminatie soms wringt met de vrijheid van onderwijs. Een Kamermeerderheid van SP, VVD, D66, GL en PvdA dwong hem erop terug te komen. Slob wist nog niet dat zijn collega’s in het kabinet die aanval zouden voortzetten.

De T.:

“Het is ook onzin, van die botsende grondrechten, doceerde minister van Justitie Ferd Grapperhaus volgens meerdere aanwezigen in het kabinetsberaad in de Trêveszaal dat eigenlijk over de corona-aanpak zou gaan en deze keer vooral over vuurwerk. “Maar Arie had zijn eigen vuurwerk georganiseerd”, weet een ingewijde, die spreekt van een ’oorwassing’.”

Nog mooiere citaat uit het hart van de Trêveszaal:

“Omdat CU-vicepremier Carola Schouten nog in coronaquarantaine zit en partijgenoot Paul Blokhuis (staatssecretaris van Volksgezondheid) niet aanwezig was bij het overleg, stond Slob alleen. “Het was een beetje Slob tegen de rest”, zegt een andere minister. “Niemand nam het voor hem op. Bijna sneu. Maar ja, het is nu eenmaal niet zo dat de vrijheid van onderwijs betekent dat scholen mogen discrimineren.”

Bewindslieden als Knops (CDA), Koolmees (D66), Broekers-Knol (VVD) en De Jonge zwegen over het onderwerp. Slob heeft volgens aanwezigen uitvoerig uitgelegd hoe ingewikkeld de botsende grondrechten zijn. Voor het naar buiten gaan zou hij door Rutte, Grapperhaus en Kaag apart zijn genomen om zijn persverklaring in te studeren. De berisping en Slobs wederhoor hebben bij elkaar bijna een uur in beslag genomen.”

Smullen.

Lees ook – Homoclub politie Roze in Blauw roept op tot aangifte tegen minister – OM weet van niets

Bonusquote – Bijna niemand in het kabinet houdt van Hugo de Jonge (Zelfs CDA’ers niet)