Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

11-11-2020 09:31

 

Meneer De Jonge,

U bent de duivel.

Want gisteren kwam het hoge woord er tegen een verslaggever van het AD uit: “Bepaalde coronamaatregelen zullen wellicht langer gelden voor mensen zonder vaccinatie.”

Total control.

We hóeven ons natuurlijk niet te laten vaccineren, maar als we het niet doen, worden ons bepaalde (grond)rechten onthouden.

Dus we kunnen als het aan u ligt (en aan het VVD/CDA/D66/Christenunie-kabinet, want ministers spreken altijd met één mond) straks kiezen.

Óf we laten ons inenten met een vaccin waarvan de bijwerkingen op langere termijn volstrekt onbekend zijn en mogen ‘goedgekeurd door de Nederlandse Staat’ restaurants in, evenementen bezoeken en met de familie kerst vieren.

Óf we zijn tweederangs burgers die weigeren zich te laten chanteren en die daarvoor door de Nederlandse Staat gestraft worden.

Uiteráárd zult u te zijner tijd betogen dat niemand verplícht is een vaccinatie te nemen en dat de Nederlandse Staat artikel 11 van de Grondwet (over onze lichamelijke integriteit) niet met voeten treedt. Formeel is dat natuurlijk zo. Maar dat heet met een mooi woord ‘schijnvrijheid’.

Want wat doe je als verantwoorde burger wanneer je straks na het vuurwerkvrije Oud en Nieuw voor deze keuze staat: stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen of niet stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen?

Gezondheid

 

Weiger je ook nog deel te nemen aan het Staatsvaccinatieprogramma, met bijbehorende registratie, als je daarmee je stemrecht verliest? Of als je daardoor móet stemmen per post, een fraudegevoelige methode die bewezen burgerhater Kajsa Ollongren er dankzij de coronacrisis toch al aan het doordrukken is. Waarbij bij het tellen -in tegenstelling tot bij de huidige methode- waarnemers (“pottenkijkers”) natuurlijk niet welkom zijn.

De tegenstanders van een Staatsvaccinatieprogramma met straffen voor de weigeraars en beloningen voor de volgzamen kunnen wellicht hoop putten uit het feit dat deze week uitlekte dat sommige coalitiepartijen spreken over “debiele en feitenvrije waanideeën van De Jonge”.

Maar u en Mark Rutte zijn in de corona-aanpak vier handen op één buik en geen coalitiepartij zal een eventueel machtswoord van Rutte durven te weerstaan.

Dus het Staatsvaccinatieprogramma kan er zomaar gaan komen.

Alleen nog even verder uitwerken hoe. Met een app, die in tegenstelling tot die mislukte Virusmelder-app wél te herleiden moet zijn naar een persoon? Met een papieren Ausweis? Of meteen maar met een getatoeëerd BSN-nummer in de binnenkant van de arm?

De duivel.

Hij blijkt onder ons.

Precies een dag nadat Pieter Omtzigt (die als er niet gerutgerploumd was met de stemmen lijsttrekker van het CDA was geworden), ons heeft uitgelegd dat de Nederlandse Staat niet te vertrouwen is.

Ik ben wél blij voor al die oudjes die u eerder dit jaar in de verzorgingstehuizen liet doodvallen dat ze dit niet meer mee hoeven te maken.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje kiezen was een makkie.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)