Binnenland

Coalitie wil wapenembargo tegen trouwe NAVO-bondgenoot Turkije

11-11-2020 09:31

Turkije – bekend als trouwe NAVO-bondgenoot – is voortdurend bezig met oorlogvoeren tegen bevolkingen waarvan Erdogan vindt dat ze hem verkeerd aankijken. Nu is het weer raak tegen de Armeniërs, een bevolkingsgroep die u kent van de genocide die de Turken ongeveer honderd jaar op hen pleegden.

Ook de Tweede Kamer is het zat. Drie coalitiepartijen roepen minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) op zich hard te maken voor een Europees wapenembargo tegen Turkije. De socialisten van de SP doen er nog een schepje bovenop en willen Erdogan persoonlijk aanpakken.

De T:

Aanleiding is het recente geweld tussen Azerbeidzjan en Armenië in de regio Nagorno-Karabach. De coalitiepartijen CU, CDA en D66 willen dat minister Blok zich hard gaat maken voor een Europees wapenembargo tegen Turkije. Ze willen niet dat Turkije Europese wapens kan inzetten in strijdgebieden in Nagorno-Karabach, Libië en de oostelijke Middellandse Zee. De drie partijen willen dat de regering binnen de EU steun gaat verwerven voor het wapenembargo en dienen daar woensdag tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken een motie voor in.

(…)

Eerder kwamen er signalen naar voren dat de Turkse regering Syrische jihadisten ronselt om naar het strijdgebied in Nagorno-Karabach te sturen.

Wat zou de Turkse marionetten van DENK hier nu van vinden?