Buitenland

België zet anti-islamactivisten uit vanwege voorgenomen koranverbranding

13-11-2020 10:57

België heeft vijf Deense anti-islamactivisten uitgezet en de toegang tot België voor een jaar lang ontzegd. Dit vanwege hun plannen om een ​​koran te verbranden in de bekende Arabische vrijstaat Molenbeek te Brussel.

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi noemde de Denen “een ernstige bedreiging voor de openbare orde”. Volgens hun Facebook-pagina zijn de vijf medewerkers van de Deense politicus Rasmus Paludan.

Paludan werd woensdag Frankrijk uitgezet nadat hij te kennen had gegeven dat hij in Parijs een koran zou verbranden. Eerder dit jaar werd hij in Denemarken een maand veroordeeld voor het plaatsen van anti-islamvideo’s op de sociale mediakanalen van zijn Stram Kurs-partij.

Het Belgische ingrijpen is zeer ironisch aangezien de Belgische staat en Belgische media jarenlang stelselmatig hebben ontkend dat er problemen waren met de radicale islam in Molenbeek. Het bleek echter een broeinest waar terroristen werden gekweekt die gruwelijke aanslagen zouden plegen. Toen werd er veel en veel te laat ingegrepen.