Binnenland

Slachtoffer van groepsverkrachting Maassluis weggepest door jongeren

13-11-2020 12:50

foto van: mxsh

Boosmaker van de dag dit wel. Het minderjarige meisje uit Maassluis dat in 2018 stelselmatig werd verkracht door een groep jongeren is daarna nog maandenlang geïntimideerd.

De verdachten die deze maand terechtstaan waren zo dreigend dat de familie geen andere optie zag dan te verhuizen. Dit blijkt volgens het papieren AD uit de slachtofferverklaring van het meisje:

“Mijn gezin en ik werden lastig gevallen en in de gaten gehouden door die jongens of hun vrienden. Het werd zelfs zo erg dat we zijn verhuisd. Ik raakte alles kwijt: mijn huis, mijn werk, mijn vriendinnen, mijn zelfvertrouwen.”

Afgelopen dinsdag moest de enige meerderjarige verdachte voor de rechtbank verschijnen. Het OM eist tegen hem 60 dagen jeugddetentie en een taakstraf van 100 uur. De jongen is beperkt ontwikkeld en wordt daarom berecht als een minderjarige.

Tegen een andere verdachte is 150 dagen jeugddetentie geëist en een leerstraf. Een eis die het rechtvaardigheidsgevoel van de gemiddelde Nederlander vast goed zal doen.