Binnenland

Mensen steken vuurwerk af uit protest tegen vuurwerkverbod

14-11-2020 13:52

Foto via James Owen

Na het verbieden komen de overtredingen, altijd. Zo heeft het kabinet afgelopen vrijdag het afsteken van vuurwerk met oud & nieuw verboden. Hiermee hoopt de regering het werk van zowel de politie als de zorg te ontlasten. Hun takenpakket is vanwege het coronavirus immers al zwaar genoeg. Natuurlijk gebeurt hierdoor precies het tegenovergestelde. De Nederlander is nu eenmaal een koppig beestje dat van vrijheid en mondigheid aan elkaar hangt.

Een paar uur na het illegaal maken van vuurwerk hebben bewoners van Den Haag dan ook gillende keukenmeiden afgestoken uit protest tegen het vuurwerkverbod. Volgens Omroep West het gevolg van een oproep op Facebook om een ‘tegengeluid te laten horen.’

Zowel in Laak, Duindorp als Ypenburg was er om 20:00 vuurwerk te zien. Ook in Delft en Pijnacker knalden de bewoners vrolijk mee. De politie laat ondertussen weten vrijwel geen klachten hierover te hebben ontvangen. Iets wat eveneens gezien kan worden als een passief protest.

Benieuwd of de agenten op 1 januari 2021 ook als een malle achter elke vuurpijl zullen jagen die in de lucht verschijnt. De kans dat de hemel ouderwets zal verkleuren die nacht is namelijk hemelsgroot. Leer ons de Nederlander kennen.