U zond in, weekendeditie: ‘Aangifte tegen directeur NTR wegens genocide want afschaffen Zwarte Piet’

15-11-2020 13:23

Chris Aalbers lees ik eigenlijk het liefst als cryptogram: hij presteert het om subjectiviteit objectief te omschrijven. Hoho. Maar er is nog een laag: valsheid als eerlijkheid.
Het is een genie. De laatste die dat deed was de schrijver van de Tijgerkat in 1958 over het valse Italië: alles moet veranderen opdat alles hetzelfde blijft. Chris is dat misdadige spelletje in één persoon. En waarschijnlijk ook nog één of twee persoonlijkheidsstoornisjes: hoe doet’ie het. Geniaal.

 

***

 

Geachte heer/mevrouw,

Ik was al minder en minder TPO aan het lezen (en heb afgezien van een abo) aangezien goede en daadwerkelijke berichten zoals die van Mevr. Nanninga en Bergsma steeds minder beschikbaar waren.
Maar wat u nu aan het doen bent…..
Dit zou een briefje aan TPO waard zijn.
Uw berichtgeving in het volgende stukje is niet correct : https://tpo.nl/2020/11/11/er-werd-helemaal-niet-gesjoemeld-bij-stembureau-in-pennsylvania/
Dat u zich zo uitlaat over “Trump” stemmers is niet mooi.
Dat u schijnbaar geen site’s zoals bijvoorbeeld Breitbart en Project Veritas bekijkt …. niet mooi.
En de media in de US bepalen niet wie de winnaar is van de verkiezingen. Dhr. Biden is nog steeds geen President en Dhr. Trump (nog) wel. Stemming makkerij.
Maar hierbij dan maar : https://www.infowars.com/posts/recant-your-story-us-postal-worker-tells-washington-post-after-report-he-backtracked-on-claims-of-election-fraud/

Meerdere outlets hebben dus ten onrechte aangegeven dat hij zijn verklaring heeft ingetrokken. Net zoals jullie ! Met daarnaast de nodige “anti Trump stemming makkerij”.
Gaat u dit nog aanpassen ?

met vriendelijke groet,

 

***

 

Topografische kennis Freek de Zwart

Dit Hengelo ligt in TWENTE.

 

***

 

Ha die maffe rampstedeling (gokje).

Spreekt namens de hele NL bevolking ! Las ik dat goed ? Nou Tukkers en (super)boeren zijn iig afgevallen.

De gemeente Hengelo (ov) ligt in Twente. Het dorp Hengelo (Gld) ligt in de Achterhoek en maakt deel uit van de gemeente Bronckhorst (ooit de kleinste stad van Nederland) en ja daar wonen de Meilandjes nu.

Volgende keer toch beter opletten en graag excusses aan alle Achterhoekers !

Waarvoor Dank !

En de groeten.

Geboren en getogen Achterhoeker in ballingschap.

 

***

 

Dus…TPO is van ein volk ein fürhrer..?

Wel zo duidelijk zoals jullie dat op je wesite stellen.

De volgende linktips worden per definitie niet in behandeling genomen:

links van Ninefornews.nl
links van Youtube-video’s van Jensen
links van Wanttoknow.nl
links van een van de vele andere nepnieuws-websites.

***

 

Goedendag,

Op deze wijze wil ik u wijzen op uw artikel van 11 November https://tpo.nl/2020/11/11/er-werd-helemaal-niet-gesjoemeld-bij-stembureau-in-pennsylvania/

Buiten het feit dat er nogal veel “deepstate” geleuter staat kloppen uw claims niet.

De betreffende post medewerker heeft een verklaring gepost op Youtube waarin hij aangeeft dat hij GEEN afstand heeft genomen van zijn beweringen.

Gezien ik mij niet voor kan stellen dat TPO grondig onderzoek heeft gedaan naar verkiezingsfraude ter plaatste in Pennsylvania om aan te tonen of er wel of geen fraude heeft plaatsgevonden, nog hoor en wederhoor heeft toegepast aan meneer Hopkins.

Lijkt, mijn inziens, het verstandig dit bericht aan te passen danwel te verwijderen.
Fakenews is er tenslotte al genoeg!

Groet,

 

***

 

Geachte heer/mevrouw,

Vanwege het afschaffen van Zwarte Piet is aangifte gedaan tegen de directeur van de NTR, Willemijn Francissen. Deze aangifte is op 12-11-2020 ontvangen door de Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en het Team Internationale Misdrijven van de Politie.

De reden dat aangifte is gedaan tegen Willemijn Francissen is omdat met het afschaffen van Zwarte Piet er sprake is van genocide in de zin van «destroying a group through purposeful eradication of its culture and identity resulting in the eventual extinction of the group as an entity distinct from the remainder of the community» welke rechtsopvatting het Bundesverfassungsgericht als volgt uiteenzet: «the statutory definition of genocide defends a supra-individual object of legal protection, i.e. the social existence of the group […] the intent to destroy the group […] extends beyond physical and biological extermination […] The text of the law does not therefore compel the interpretation that the culprit’s intent must be to exterminate physically at least a substantial number of the members of the group».[i]

Voor vragen kunt u zich richten tot Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en het Team Internationale Misdrijven van de Politie. Ook is de Stichting Uitbanning Genocide van harte bereid om een toelichting te geven, voor de goede orde is de inhoud van de aangifte onderstaand ingelast.

Hoogachtend,
De Stichting Uitbanning Genocide
Namens het bestuur, voor deze,
Dhr. mr. drs. M. van Tongeren, voorzitter

[i] Zie: International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, Appeals Chamber, Krstić, 19-04-2004, par. 574, 579

###

Edelachtbare Heer Lucas, Team Internationale Misdrijven,

Bij dezen doet de Stichting Uitbanning Genocide aangifte tegen

Willemijn Rose-Marie Benedicte Francissen (hierna: Francissen), geboren 26-08-1964,

vanwege het (mede)plegen van genocide zoals bedoeld in artikel 3 van de Wet internationale misdrijven (Stb. 2003, 270).

Francissen is betrokken bij het afschaffen van de figuur van Zwarte Piet bij de landelijke intocht van Sinterklaas in 2019 te Apeldoorn. Deze landelijke intocht werd georganiseerd vanwege de Stichting NTR (hierna: de NTR), waar Francissen algemeen directeur en mediadirecteur van was, en is. De NTR heeft het productiebedrijf Vinke Vision B.V. ingeschakeld, aan dit bedrijf is een evenementenvergunning verleend. In afstemming met de burgemeester van de gemeente Apeldoorn is besloten om de figuur van Zwarte Piet af te schaffen en om volledig over te gaan op roetveegpieten.

In deze aangifte zal de Stichting Uitbanning Genocide aantonen dat Francissen opzet heeft gehad op het plegen van genocide in één of meerdere deelnemingsvormen. Ten minste bestaat er ten aanzien van Francissen voldoende verdenking van het plegen van een strafbaar feit om tot strafrechtelijk onderzoek en vervolging over te gaan.

De Stichting Uitbanning Genocide verzoekt eerbiedig om een bevestiging van ontvangst van deze aangifte te ontvangen en daarbij tevens een bevestiging te ontvangen dat de Stichting Uitbanning Genocide van het verdere verloop van deze aangifte op de hoogte zal worden gesteld.

Uiteraard biedt de Stichting Uitbanning Genocide de Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en het Team Internationale Misdrijven eerbiedig aan om deze aangifte mondeling en schriftelijk nader toe te lichten en om daarover nadere inlichtingen te verschaffen.

Achtergrond

Hoewel de historische achtergrond van de figuur van Zwarte Piet een demon/duivel is die het kwaad

vertegenwoordigt en dit feest in dezelfde of in vergelijkbare vorm in vele landen, waaronder Oostenrijk, Iran en Japan, wordt gevierd waaronder ook landen zonder een slavernijverleden of vergelijkbaar verleden,[1] stellen actiegroepen zoals Kick Out Zwarte Piet (hierna: KOZP), Nederland wordt beter en New Urban Collective dat Zwarte Piet een uiting van racisme is. Zij voeren, aanvankelijk, actie om de figuur van Zwarte Piet te ontdoen van het Sinterklaasfeest. Deze acties zullen u beiden niet zijn ontgaan.

Eigen koers

Op 05-10-2017 geeft Francissen een interview aan journalist Marcel Frost van dagblad De Telegraaf ’Het is niet zo zwart-wit’ (Productie 1).

Uit deze uitlatingen van Francissen uit 2017 blijkt dat zij (de NTR) een “eigen koers” vaart en dat zij daarmee vol opzet heeft op de (later) gemaakte keuze het afschaffen van Zwarte Piet. Ook blijkt hieruit dat mediadirecteur Francissen direct betrokken is bij deze keuzes en daarover verantwoordelijkheid aflegt.

De landelijke intocht van Sinterklaas in 2019

De gemeente Apeldoorn plaatst op 17-09-2019 een persbericht op haar website (Productie 2).[2]

Uit deze afstemming en de doelmatig opgezette salamitactiek van het jaarlijks steeds minder inzetten van Zwarte Pieten blijkt dat Francissen vol opzet heeft gehad op het afschaffen van Zwarte Piet.

Op de website van de gemeente Apeldoorn stonden de antwoorden op vragen (Productie 3).[3]

Uit deze antwoorden blijkt dat het eerst de NTR, en dus Francissen, was die “een stap wilde zetten”.

Het “zien van ontwikkelingen in de samenleving” kan in geen enkel geval worden opgevat als een rechtvaardigingsgrond voor genocide. Ten overvloede wijst de Stichting Uitbanning Genocide er op dat er bij iedere genocide sprake is van “ontwikkelingen in de samenleving”, het is dan ook met de grootste walging dat de Stichting Uitbanning Genocide kennis heeft genomen van deze (impliciete) rechtvaardigingsgrond.

Het verwijt van “racisme”

Het verwijt van «racisme», ooit betekende dit het aanhangen van een rassentheorie die de superioriteit van bepaalde rassen voorschreef en daaraan verbond dat fundamentele mensenrechten aan de inferieure rassen moesten worden ontzegd, is tegenwoordig aan inflatie, of hyperinflatie, onderhevig en kan mitsdien steeds minder serieus genomen worden als overtuigend argument om tot betekenisvolle actie over te gaan. Illustratief voor deze inflatie is de reactie van KOZP op het inzetten van “grijze Pieten” in Eindhoven:

KOZP noemt het argument dat grijs niet op een huidskleur lijkt “invalide”. “Grijs wordt hier, net als zwart, ingezet als een fictieve huidskleur die refereert naar een racistische stereotypering”, klinkt het.[4]

Jerry Afriyie stelde zelfs “Grijze piet is racisme”.[5] Zelfs nadat alle, vermeende, racistische kenmerken zoals de goudkleurige oorringen, rode lippen en zwarte huidskleur zijn vervangen wordt “racisme” geclaimd. Omdat er geen enkele raciale groep is met de niet-menselijke grijze huidskleur, is racisme bij een grijze Piet echter onmogelijk vanwege het ontbreken van een betrokken raciale groep.

Het internationale misdrijf van genocide, het zwaarste aller misdrijven, is geenszins aan inflatie onderhevig. Genocide is in alle opzichten ernstiger dan «racisme» omdat bij genocide het voortbestaan van raciale groepen wordt bedreigd; evenwel zijn de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen wel vatbaar gebleken voor het verwijt van racisme. Misbruik maken van deze vatbaarheid is een vorm van psychologische onderdrukking en het misbruik maken van een dwingende omgeving.

Genocidaal patroon

Bij het afschaffen van de figuur van Zwarte Piet is geen sprake van een rechtmatig verlopen proces waarbij de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen hun eigen cultuur en identiteit vrijwillig veranderen. Daartoe wordt gewezen op dat het afschaffen van Zwarte Piet volgens de invloedrijkste activisten (KOZP, Jerry Afriyie, Mitchell Esajas, Quinsy Gario, Akwasi Ansah) racisme is tegen andere nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen, met name tegen zwarte groepen. Dit verwijt van racisme is een (potentiële) vorm van psychologische onderdrukking en het misbruik maken van een dwingende omgeving.

Ook worden winkeliers die producten met Zwarte Piet verkopen al jarenlang geïntimideerd.[6] Vele gemeenten hebben, zonder wettelijke grondslag, gedreigd Sinterklaascommitees hun subsidie te ontnemen indien zij weigeren Zwarte Piet af te schaffen, dit is een vorm van misbruik van macht. Ook hebben prominente activisten als Jerry Afriyie en Akwasi Ansah gedreigd met geweld tegen het gebruik van de figuur van Zwarte Piet, onder meer door in het gezicht te trappen.

De grens van normale maatschappijkritiek is ver overschreden. De beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen hebben ruimschoots kennis genomen van de kritiek op Zwarte Piet, onder meer doordat de media hier al jarenlang volop over berichten. Ook heeft de steunpetitie ‘Pietitie’ op Facebook 2,1 miljoen likes gekregen. Dit hadden de activisten en bovenal Francissen van de NTR moeten accepteren, en hun agenda alsnog forcibly doordrukken.

De Stichting Uitbanning Genocide wijst hierbij op de uitleg van het begrip ‘forcibly’ door het International Criminal Court:[7]

The term “forcibly” is not restricted to physical force, but may include threat of force or coercion, such as that caused by fear of violence, duress, detention, psychological oppression or abuse of power, against such person or persons or another person, or by taking advantage of a coercive environment.

Omdat de vernietiging van cultuur en identiteit forcibly is geschied, en omdat de figuur van Zwarte Piet een zo geliefd en populair onderdeel is van de cultuur en identiteit van de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen, is er sprake van genocide.

Wetenschap vooraf

Door de oprichter van de Stichting Uitbanning Genocide is vooraf een handhavingsverzoek gedaan bij de burgemeester van Apeldoorn en is bezwaar gemaakt tegen de aan Vinke Vision B.V. verleende evenementenvergunning, telkens op de rechtsgrondslag van genocide. Hierbij is tevens de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland verzocht om een voorlopige voorziening te treffen, telkens op de rechtsgrondslag van genocide.[8] Bij de behandeling ter zitting bij de voorzieningenrechter op 07-11-2019 waren circa 20 journalisten aanwezig, waaronder een cameraploeg en zendwagen van(wege) de NOS en Omroep Gelderland; over deze rechtszaak en de aangevoerde genocide is in vrijwel alle landelijke media bericht. Gelet hierop moet Francissen bekend zijn geweest met het genocidale oogmerk.

Door de oprichter van de Stichting Uitbanning Genocide is op 14-11-2019, ontvangen op 15-11-2019 om 07.33 uur, aan de burgemeester van Apeldoorn per aangetekende brief de aanzegging gedaan dat:

Indien bij de landelijke intocht van Sinterklaas in 2019 niet-zwarte Pieten, waaronder mede te verstaan ‘roetveegpieten’, zullen figureren is dat, althans levert dat bewijs voor, het (mede)plegen van genocide en misdrijven tegen de menselijkheid. Van deze internationale misdrijven zal ik alsdan aangifte doen bij het Team Internationale Misdrijven en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Deze aanzegging geldt tevens voor de verantwoordelijken aan de zijde van de Stichting NTR/Vinke Vision BV.

Tevens de oprichter van de Stichting Uitbanning Genocide voorafgaand aan de intocht van 2019 telefonisch direct contact gezocht met de NTR, door te bellen met nummer 088-77 99 999, daarbij is doorverbonden met publieksvoorlichting. Toen werd aangegeven dat de NTR nog steeds voornemens was om roetveegpieten te gebruiken, toen is aanzegging gedaan dat aangifte van genocide gedaan zou worden. De telefonische reactie, opgenomen in gespreksaantekeningen, van de NTR luidt:

ik geef het door hoor, uw naam is genoteerd, verder niets nodig; zeer vriendelijke bedankt

Ook gelet hierop moet Francissen bekend zijn geweest met het genocidale oogmerk, daarmee heeft Francissen wederom vol opzet vertoond op genocide. Door de acties van Francissen is het genocidale oogmerk bevorderd.

Etnische groep

Gewezen wordt op de definitie van het Rwanda-tribunaal:

The intent must exist to “destroy a national, ethnical, racial or religious group, as

such.” Thus, the acts must be directed towards a specific group on these discriminatory

grounds. An ethnic group is one whose members share a common language and culture;

or, a group which distinguishes itself, as such (self identification); or, a group identified

as such by others, including perpetrators of the crimes (identification by others).[9]

De Nederlandse etnische groep die wordt aangevallen door de daders spreekt de Nederlandse taal en deelt dezelfde cultuur, waaronder het vieren van het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet, het Paasfeest, en het Kerstfeest vallen. Ook identificeert de Nederlandse etnische groep zichzelf op basis van een gemeenschappelijke eer en historie, waaronder de onafhankelijkheid(soorlog) van Spanje, Zeehelden, de Gouden Eeuw, de VOC, en werken van kunst, literatuur en wetenschap.

Een meerderheid van voornoemde factoren van de Nederlandse etnische groep worden, voortdurend, aangevallen. Deze aanvallen komen – niet verrassend – stelselmatig uit dezelfde hoek. De Nederlandse taal staat steeds meer onder druk, onder meer door internationalisering van het hoger onderwijs, waarbij veel opleidingen uitsluitend in het Engels worden aangeboden alsook de binnenstad van Amsterdam waar de voertaal steeds meer Engels is.

Het meeste geliefde aspect van de Nederlandse cultuur is waarschijnlijk het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet, reden waarom de aanval daarop het hevigste wordt uitgevoerd. Ook andere aspecten, met name het Paasfeest (“lentefeest”), het Kerstfeest (“winterfeest”), de Gouden Eeuw (“grauwe eeuw”), Michiel de Ruyter, de VOC worden stelselmatig aangevallen.

Simultane biologisch-fysieke aanval

Demografische processen zijn het belangrijkste wapen dat wordt gebruikt tegen de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen.

Het geboortecijfer in Nederland, in levendgeborenen per 1000 inwoners daalde van circa 35-40 per 1000 inwoners over de periode 1850 tot 1890 tot circa 12-13 over de periode 1975-2000.[10] Dit is een significante afname. Op basis van de cijfers van het CBS[11] valt op te maken dat in 1900 Nederland een bevolking had van 5.104.000, waarvan 53.000 niet-Nederlands, oftewel 1,0%. Het totale aantal levendgeboreren was 163.000 en de totale immigratie was 28.000. Dit komt neer op 14,7% van alle bevolkingsaanwas. Op basis van dezelfde CBS-cijfers valt op te maken dat in 2000 Nederland een bevolking had van 15.864.000, waarvan 735.200 niet-Nederlands, oftewel 4,6%. Het totale aantal levendgeboreren was 198.000 en de totale immigratie was 117.000. Dit komt neer op 37,7% van alle bevolkingsaanwas. Op basis van dezelfde CBS-cijfers valt op te maken dat in 2017 Nederland een bevolking had van 17.082.000, waarvan 972.300 niet-Nederlands, oftewel 5,7%. Het totale aantal levendgeboreren was 173.000 en de totale immigratie was 231.000. Dit komt neer op 57,2% van alle bevolkingsaanwas. In 2000 waren er 617.732 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met een Nederlandse achtergrond en 172.425 met een migratieachtergrond, oftewel had 21,8% een migratieachtergrond.[12] In 2019 waren er 499.462 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar met een Nederlandse achtergrond en 187.775 met een migratieachtergrond, oftewel had 27,3% een migratieachtergrond.

Het aantal geboortes en aantal kinderen met een Nederlandse achtergrond neemt zowel in absolute als in relatieve aantallen af. Op basis van projecties van dr. Jan van de Beek zouden, bij hoge migratiestromen, reeds in 2060 de autochtone bevolking verder zijn afgenomen tot circa 12 miljoen, evenveel als de groepen uit Afrika, Islamitisch Azië en overig Azië bij elkaar.[13]

Het geboortecijfer van Nederlandse vrouwen is al sinds de jaren 70 te laag om bevolkingsafname te voorkomen.[14] Sinds 2013 neemt de, beschermde, Nederlandse bevolking ook daadwerkelijk af.[15] Tegen het einde van de 21e eeuw zal de, beschermde, Nederlandse bevolking in absolute aantallen met 60% afnemen terwijl de totale omvang van de bevolking zal zijn toegenomen.[16]

Deze afname in bevolkingsomvang terwijl de totale bevolking toeneemt is, per definitie, de gehele of gedeeltelijke vernietiging van de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen als zodanig.

Deze afname van 60% is veel ernstiger dan de afname tussen 1920 en 1939 in de Oekraïne van 23,2 miljoen tot 19,6 miljoen en percentueel van 80% naar 63,2% tijdens de erkende genocide op het Oekraïense volk, de Holodomor:[17]

The fourth step in the process consisted in the fragmentation of the Ukrainian peoples at once by the addition to Ukraine of foreign peoples and by the dispersion of the Ukrainians throughout Eastern Europe. In this way, ethnic unity would be destroyed and nationalities mixed. Between 1920 and 1939, the population of Ukraine changed from 80% Ukrainian to only 63.2%. In the face of famine and deportation, the Ukrainian population had declined absolutely from 23.2 million to 19.6 million, while the non-Ukrainian population had increased by 5.6 million.When we consider that Ukraine once had the highest rate of population increase in Europe, around 800,000 per year, it is easy to see what the Russian policy has accomplished.

These have been the chief steps in the systematic destruction of the Ukrainian nation, in its progressive absorption within the new Soviet nation. Notably, there have been no attempts at complete annihilation, such as was the method of the German attack on the Jews. And yet, if the Soviet program succeeds completely, if the intelligentsia, the priests and the peasants can be eliminated, Ukraine will be as dead as if every Ukrainian were killed, for it will have lost that part of it which has kept and developed its culture, its beliefs, its common ideas, which have guided it and given it a soul, which, in short, made it a nation rather than a mass of people.

Genocidaal machtsvertoon
Bij de Sinterklaasintocht van 2019 waren personen verkleed als Zwarte Piet snoep aan het uitdelen aan kinderen, deze personen zijn vervolgens door de politie aangemerkt als ‘demonstrant’ en gemaand om naar een demonstratievak te gaan, toen dit werd geweigerd zijn deze Zwarte Pieten in het openbaar gearresteerd en afgevoerd.[18] De Stichting Uitbanning Genocide vergelijkt dit machtsvertoon rechtstreeks met hetzelfde machtsvertoon genoemd in Axis Rule in Occupied Europe:

In order to prevent the expression of the national spirit through artistic media, a rigid control of all cultural activities has been introduced. (…) Not only have national creative activities in the cultural and artistic field been rendered impossible by regimentation, but the population has also been deprived of inspiration from the existing cultural and artistic values. Thus, especially in Poland, were national monuments destroyed and libraries, archives, museums, and galleries of art carried away. In 1939 the Germans burned the great library of the Jewish Theological Seminary at Lublin, Poland.

This was reported by the Germans as follows:

For us it was a matter of special pride to destroy the Talmudic Academy which was known as the greatest in Poland. . . . We threw out of the building the great Talmudic library, and carted it to market. There we set fire to the books. The fire lasted for twenty hours. The Jews of Lublin were assembled around and cried bitterly. Their cries almost silenced us. Then we summoned the military band and the joyful shouts of the soldiers silenced the sound of the Jewish cries.

Het arbitrair aanwijzen van als Zwarte Piet verklede personen bij de landelijke intocht van Sinterklaas als demonstrant is, naar de opvatting van de Stichting Uitbanning Genocide, ingegeven door Francissen en de NTR, die niet wilden dat als Zwarte Piet verklede personen nog voor hele algemene publiek zichtbaar zouden zijn bij de uitzending van de landelijke intocht van Sinterklaas. Dit is het opleggen van het nieuwe nationale patroon. Mogelijk levert het strafrechtelijk onderzoek naar dit machtsvertoon bewijs op voor de directe betrokkenheid van Francissen en/of de NTR hierbij.

Eindoverweging

Er is een systematisch patroon van het vernietigen van de nationale gevoelens, trots, cultuur en historie van de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen.

Volgens EHRM 12 juli 2007, 74613/01 (Jorgic/Duitsland) kan van genocide al sprake zijn bij vernietiging van de groep als een sociale eenheid, ook zonder haar biologisch-fysieke vernietiging.[19] De volgende definitie sluit hier op aan: «destroying a group through purposeful eradication of its culture and identity resulting in the eventual extinction of the group as an entity distinct from the remainder of the community».[20] Volgens deze ruimere definitie/rechtsopvatting is Francissen onmiddellijk strafbaar aan het plegen van genocide.

Contrair, indien alleen een groep wordt aangevallen op de culturele en sociologische aspecten is dat onvoldoende voor de kwalificatie van genocide voor strafvervolging door een internationaal strafhof:[21]

The Trial Chamber is aware that it must interpret the Convention with due regard for the principle of nullum crimen sine lege. It therefore recognises that, despite recent developments, customary international law limits the definition of genocide to those acts seeking the physical or biological destruction of all or part of the group. Hence, an enterprise attacking only the cultural or sociological characteristics of a human group in order to annihilate these elements which give to that group its own identity distinct from the rest of the community would not fall under the definition of genocide. The Trial Chamber however points out that where there is physical or biological destruction there are often simultaneous attacks on the cultural and religious property and symbols of the targeted group as well, attacks which may legitimately be considered as evidence of an intent to physically destroy the group.

Ook bij toepassing van de striktere definitie van genocide moet Francissen worden vervolgd vanwege het plegen van genocide. De Stichting Uitbanning Genocide wijst daarbij op dat de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen óók worden bedreigd met fysieke of biologische destructie. Deze fysieke of biologische destructie wordt op dit moment met name gedreven door demografische processen, de cumulatieve effecten van hoge migratie en lage geboortecijfers waardoor de beschermde Nederlandse nationale, etnische, raciale en godsdienstige groepen aan het einde van deze eeuw in absolute aantallen met 60% zullen zijn afgenomen terwijl de totale omvang van de bevolking stijgt.

Conclusie

Willemijn Rose-Marie Benedicte Francissen is schuldig aan het plegen van genocide. Nader onderzoek kan verder bijdragen aan de verdenkingen die op haar rusten. Vervolging is ook opportuun omdat genocide niet ongestraft mag blijven, er is geen plaats voor een contrair beleid.

Hoogachtend,

De Stichting Uitbanning Genocide,

Namens het bestuur, voor deze,

Dhr. mr. drs. M. van Tongeren, voorzitter

[1] Zie bijvoorbeeld Peter van Trigt, 1000 jaar Sinterklaas
[2] https://www.apeldoorn.nl/ter/Actueel/2019/september/Pieten-landelijke-intocht-niet-helemaal-zwart.html
Zie tevens: https://www.ntr.nl/site/nieuws/Pieten-landelijke-intocht-niet-helemaal-zwart/405/#:~:text=De%20NTR%20heeft%20met%20de,niet%20volledig%20zwart%20geschminkt%20zijn.
[3] https://www.apeldoorn.nl/ter/Sint2019/Veel-gestelde-vragen-en-antwoorden-over-de-Landelijke-Sinterklaasintocht-in-Apeldoorn/Waarom-geen-zwarte-piet-tijdens-de-landelijke-intocht.html
[4] https://nos.nl/artikel/2352980-grijze-pieten-stuiten-op-weerstand-van-kick-out-zwarte-piet.html
[5] Jerry King Luther Afriyie, 15-10-2020 https://twitter.com/TheRebelThePoet/status/1316707083727888385
[6] Zie uit 2019: https://www.bastionoranje.nl/index.php?pagina=nieuws&categorie=524&artikel=16659
[7] International Criminal Court, Elements of Crimes (2011), p.3 https://www.icc-cpi.int/NR/rdonlyres/336923D8-A6AD-40EC-AD7B-45BF9DE73D56/0/ElementsOfCrimesEng.pdf
[8] Rechtbank Gelderland, uitspraken van 07-11-2019 en 14-11-2019, ECLI:NL:RBGEL:2019:5140 en ECLI:NL:RBGEL:2019:5178
[9] THE PROSECUTOR versus CLEMENT KAYISHEMA, Case No. ICTR-95-1-T, 21 May 1999, r.o. 98
[10] Bevolkingsatlas van Nederland – Demografische ontwikkelingen van 1850 tot heden, NIDI, p.55 op basis van CBS gegevens
[11] Bevolking, huishoudens en bevolkingsontwikkeling; vanaf 1899, Gewijzigd op: 29 december 2017
https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/37556/table?ts=1573062148244
[12] CBS StatLine augustus 2019, https://jmopendata.cbs.nl/#/JM/nl/dataset/71009NED/table?fromstatweb
[13] Dr. Jan van de Beek http://www.demo-demo.nl/Scenarios.htm
[14] Gefira, Thou shalt not talk about the disappearance of the Dutch population (2018)

Thou shalt not talk about the disappearance of the Dutch population


[15] Idem
[16] Idem
[17] Raphael Lemkin, Soviet Genocide in the Ukraine (gebaseerd op een speech uit 1953)
[18] Politie Gelderland 16-11-2019 op Twitter https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1195717447367692288
[19] T&C Internationaal Strafrecht, commentaar op artikel 3 Wet internationale misdrijven, nr. 4 Schuldverband
[20] International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, Appeals Chamber, Krstić, 19-04-2004, par. 574-579
[21] International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, Appeals Chamber, Krstić, 19-04-2004, par. 580

 

***

 

 

***

 

[email protected]