Binnenland

Wéér GroenLinks-bestuurder met vakantiewoning terwijl partij strijdt tegen tweede woningen

17-11-2020 09:30

Politiek in woord en politiek in daad, het blijft lastig. De T kreeg boven water dat de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ordening) mede-eigenaar is van een vakantiewoning die wordt verhuurd. Raadsleden waren hier niet van op de hoogte.

Van Doornincks vakatiewoning is extra bitter, omdat GroenLinks in de hoofdstad alles in het werk stelt om het bezitters van tweede woningen zo moeilijk mogelijk te maken. De T:

GL’er Van Doorninck is onderdeel van het college van B en W dat in de stad vakantieverhuur aan banden probeert te leggen. Haar partij is niet alleen landelijk, maar ook lokaal zeer fel gekant tegen bezitters van tweede woningen en het (commercieel) verhuren van deze woningen aan bijvoorbeeld toeristen.

Van Doorninck is niet de eerste die links lult en rechts vult: zeer recent bleken ook Bram van Ojik en Lisa Westerveld actief te zijn in het vastgoed. Sowieso staat GroenLinks bol van de affaires en schandaaltjes die worden gedoofpot tot de media erachter komen.

Instant update:

Dinsdagochtend – de dag dat de T met de vakantiewoning van Van Doorninck kwam – staat een GroenLinks-raadslid nog te oreren vanaf haar moral high horse.