Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de vaccinatie-twijfelaars

20-11-2020 09:31

Beste ‘anti-vaxxers’,

Ik heb persoonlijk geen enkel principieel bezwaar tegen vaccinaties.

Als kind heb ik er geen autisme aan overgehouden, als ik naar de tropen moest voor mijn werk haalde ik de aanbevolen prikken en onze kinderen hebben gewoon hun dktp-injecties gekregen.

Toch twijfel ik of ik het covid-vaccin dat binnenkort op de markt komt ‘neem’.

Om slechts één reden: er is níets te zeggen over de lange-termijneffecten.

Ze kunnen testen wat ze willen, maar zolang een vaccin volledig nieuw is, is alleen iets te zeggen over wat het op korte termijn doet. In dit geval: beschermen tegen covid.

Dus ik weet het nog niet.

Ik kan er voor (blijven) kiezen om mijn handen stuk te wassen, anderhalve meter afstand te houden, zoveel mogelijk thuis te werken en een mondkapje te dragen als ik de drukte in moet.

Ik weet wel dat de staat in samenwerking met lippendienst verlenende media onwelriekende methoden gaat gebruiken om mij die vaccinatie door de strot te duwen.

Ten eerste door mij ‘anti-vaxxer’ te noemen. Als ik geen prik haal, krijg ik hetzelfde etiket als die koekwausen die beweren dat in het vaccin een chip zit die me voor eeuwig traceerbaar en misschien zelfs stuurbaar maakt voor en door Bill Gates of die regeringsleiders die misbruikte kinderen opeten.

Dat is een vorm van framing die mij zeer tegen de borst stuit.

Ten tweede door mij te dwingen een vaccinatie te nemen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

Nu het schrappen van het Grondwetsartikel dat de overheid verbiedt aan mijn lichaam te zitten (artikel 11) járen zou kosten, is gekozen voor indirecte verplichting.

Volgens Hugo de Jonge, de grootste rat van het kabinet-Rutte 3 (Rutte zelf is buitencategorie), is geen sprake van een indirecte verplichting. Hij zegt niet dat het straks voor niet-gevaccineerden verbóden is om de sportclub, evenementen of overheidsgebouwen (ik noemde al een keer: stemlokalen), te bezoeken. Nee, hij zegt dat mensen die wél gevaccineerd zijn straks een beloning krijgen. Ze mogen de sportclub, evenementen en overheidsgebouwen bezoeken. Snap je?

Dat soort woordspelletjes uit de mond van die patjepeeër maken mij niet enthousiaster over het halen van die covid-prik.

Straffen sowieso niet.

Nu het vaccin eraan komt en de corona-moeheid groter en groter wordt, zie je ook nog iets bizars gebeuren.

De prikbereidheid dáált razendsnel.

Waar je verwacht dat die covid-vaccinatie door de bevolking wordt omarmd omdat-ie ons kan ‘bevrijden’ van al die ellende, is nog maar 59 procent van de bevolking waarschijnlijk of zeker bereid een prik te gaan halen. Terwijl een vaccinatiegraad van 70 procent noodzakelijk is.

Kortom: áls je je indirect laat dwingen om die prik te halen, is het misschien ook nog voor niets.

Gisteravond probeerde arts-microbioloog Jean-Luc Murk bij ‘Beau’ een twijfelaar over de streep te trekken met een vraag. “Wat heb je liever? Dat je heel veel virusdeeltjes in je lichaam krijgt, of dat je via een vaccinatie weinig virusdeeltjes in je lichaam krijgt en je lichaam antistoffen opbouwt, zodat je niet ziek wordt?”

Ieder weldenkend mens zal bij díe vraag zeggen: “Doe mij die prik”.

 Sint 2020! Sint 2020!

Dat komt omdat ook Murk, een vast gezicht op televisie sinds maart, de boel bedondert. Een retorisch trucje toepast.

De vraag had namelijk evengoed kunnen luiden: “Durf je het risico aan een vaccin te nemen waarvan de effecten op lange termijn volstrekt onbekend zijn, of wacht je liever nog even af en hou je je aan de regels: was je handen stuk, houd anderhalve meter afstand, enzovoort, enzovoort?”

Of: “Durf je het risico op nu nog onbekende bijwerkingen aan door de covid-prik of wacht je liever tot je zeker weet dat 70 procent van de bevolking zich laat vaccineren?”

Ik heb het antwoord voor mezelf nog niet.

En ze kunnen me duizend keer ‘anti-vaxxer’ noemen om me te ‘prikkelen’ of ‘motiveren’, maar door een beetje dom schelden ben ik nog nooit overstag gegaan. Dat komt gewoon op de stapel bij ‘racist’, ‘homofoob’, ‘guurrechts’ en wat de kneuzen ook allemaal verzinnen omdat ze denken je te raken,

En die ‘beloningen’ van Hugo de Jonge (die straffen dus) zullen mij ook niet heel erg hard raken, gezien mijn leeftijd, werk, woon- en leefsituatie. Is mazzel.

Maar ik zie wel wat er met de meeste Nederlanders gebeurt.

Die gaan overstag.

Zoals ze altijd met alles overstag gaan.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje voor jullie allemaal. Dan snap je welke smerige trucjes het kabinet en de bevriende media toepassen om je over de streep te trekken.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)