Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Paul de Leeuw

21-11-2020 09:31

Beste Paul,

Ik ben groot liefhebber van Angela de Jong.

Nou ja, van de tv-recensies van Angela de Jong.

Maar deze week was ik het voor één keer volledig met haar oneens. Ze schreef dat ‘Op1’, dat jij sinds kort op de vrijdagavond presenteert met die ‘2 voor 12’-mevrouw, een ‘journalistiek programma’ is.

How wrong can she be?

Alle kijkers die gisteren wél het einde haalden van jullie gesprek met minister Hugo de Jonge (waarvoor die kijkers een groot compliment verdienen!) weet dat ‘Op1’ deep inside niet meer is dan de avondversie van het gezellige kwebbelprogramma ‘Koffietijd, ’met soms een prachtige uitschieter in het human interest-segment.

Ik zal dat aantonen aan de hand van de vragen in de laatste 2 minuten en 30 seconden van het gesprek.

Jij: “Meneer De Jonge, u doet enorm hard uw… u werkt heel hard. U doet enorm uw best. Maar wat ik ook merk, een beetje, is dat u niet zo beloond wordt als… U bent natuurlijk ook lijsttrekker van het CDA. Nou ik weet niet of u zelf een beetje de peilingen bijhoudt, maar het is nu tussen de elf en veertien, dat is aanzienlijk minder dan u had…”

Juf Joosten: “Zetels.”

Jij: “Ja, sorry, zetels, ja. Eh… baalt u daar weleens van? Dat u denkt: jeetje.”

De Jonge: “Blablabla… nog lang geen verkiezingen… blablabla….”

 Sint 2020 Sint 2020

Jij: “Nee, maar het zijn wel peilingen. En Rutte profiteert heel erg, van deze hele crisis.”

De Jonge: “Blablabla… vier maanden weg… blablabla… verantwoordelijkheden waarmaken… blablabla… onzettend mooi om te mogen doen… blablabla… rol van betekenis… blablabla… komt later…”

Juf Joosten: “Zoveel later is het ook niet, hè? In januari begint de campagne. In maart zijn de verkiezingen. Het moet toch frustrerend zijn om…”

De Jonge: “Blablabla… eerste taak is…”

Juf Joosten: “…om uw grote taak die u zo serieus opvat met ik weet niet hoeveel uur per week, dat het niet verzilverd wordt.”

De Jonge: “Blablabla… later… blablabla… crisis… blablabla… om daar leiding aan te mogen… blablabla… mooi om te mogen doen… veel energie… blablabla… zwaar… blablabla…”

Jij: “Gaat u met kerst wel een beetje vrij nemen?”

De Jonge: “Blablabla… proberen… blablabla… voor thuis…”

Jij: “Belangrijk.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

De Jonge: “Natuurlijk… Blablabla… kinderen… blablabla… wilt ze meemaken… blablabla…”

Jij: “Hoe oud zijn ze nu?”

De Jonge: “Blablabla… 15… blablabla… 13… pubers… blablabla…”

Jij: “We hopen dat u een fijne kerst hebt en we hopen zo snel mogelijk met z’n allen ingeënt te zijn. Bedankt voor uw komst. Dankuwel.”

Het enige wat er nog aan ontbrak was dat Loretta Schrijver op de achtergrond een zwerfhondje aaide, dat  Koffietijd-kok Klaas heerlijke babyvoeding voor zijn baby Storm ging maken en dat Kauthar Bouchallikht aanschoof om te praten over de nieuwste hoofddoekmode binnen de meidenclub van het Moslimbroederschap.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Als trotse vader van twee zoons zul je snappen waarom ik dit koos.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)