Politiek

Henk Otten over innemen zetel van Theo Hiddema: ‘We kiezen de route die ons maximale politieke slagkracht oplevert’

24-11-2020 17:14

Henk Otten en Thierry Baudet tijdens Prinsjesdag.

Nieuwe ontwikkeling in het FvD-circus dat de natie nu al zo’n 96 uur bezighoudt: Theo Hiddema heeft de partij verlaten en dinsdag per direct ook  zijn Kamerzetel ingeleverd. Wie volgt hem op? Eerste op de lijst is Susan Teunissen maar die maakte begin dit jaar al bekend niet beschikbaar te zijn. Iets wat ze vandaag herbevestigde. Wat ons brengt op de volgende op de lijst die in aanmerking komt: Henk Otten. Neemt hij de zetel in? Aan TPO laat hij weten:

“We gaan even kijken waar het Forum stof neerdwarrelt en kiezen de route die ons maximale politieke slagkracht oplevert.”

Mocht Otten zijn zetel innemen verliest hij zijn zetel in de senaat maar komt dan wel in de situatie dat zijn beweging GO dan zetelt in de Eerste Kamer met Jeroen de Vries, Dorien Rookmaker in het Europees Parlement, in de Provinciale Staten en hijzelf in de Tweede Kamer.

Funfact: Als Otten de Eerste Kamer verlaat valt zijn zetel weer toe aan FvD en zou Theo Hiddema deze theoretisch kunnen innemen: hij kreeg voldoende voorkeursstemmen om dat te doen.

Wordt vervolgd.

Video – Theo Hiddema (FvD) per direct weg uit Tweede Kamer, Khadija Arib leest afscheidsbrief voor