Binnenland

VVD pleit vlak voor de verkiezingen voor strengere grensbewaking

25-11-2020 12:53

Liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen, liegen.

Over een paar maanden mag Nederland weer naar de stembus en dat merk je vooral aan de VVD. Deze liberale partij komt vlak voor de verkiezingen namelijk altijd aanzetten met stoere plannen voor de bühne. Zo pleit VVD-Kamerlid Bente Becker bij Goedemorgen Nederland voor een ‘mini-Schengenzone.’ Hierbij moeten groepjes omliggende landen in Europa gezamenlijk de buitengrenzen beter bewaken. In noodgevallen zou Nederland zelfs helemaal de poorten moeten kunnen sluiten.

“Wat wij willen als VVD is een heel realistisch verhaal op alle terreinen, waarbij we een strenger asielbeleid dichterbij kunnen krijgen. Het liefst in Europa, met zijn allen. Maar als dat niet lukt moeten we met een kleiner aantal landen proberen de grenzen te kunnen controleren”

, aldus Becker. De politicus zegt verder dat het asielbeleid momenteel faalt op Europees niveau en dat de mini-Schengenzone moet worden gezien als een stok achter de deur. De asielproblematiek loopt volgens haar dan ook de spuitgaten uit:

“Op dit moment heeft driekwart van de mensen die in Nederland asiel aanvraagt daar geen recht op. Je kunt je voorstellen als er iets gebeurt in de wereld waardoor er een veel grotere stroom mensen opgang komt, dat die niet zeggen als ze binnen zijn in Italië: oh mooi, ik ben hier veilig, ik blijf hier.”

Mooie woorden die bijna verbloemen dat de VVD al 10 jaar onafgebroken onderdeel uitmaakt van de regering. Bijna.

Item bij Goedemorgen Nederland: